Wallie kreeg geen aandacht meer

Rednose pitbull Wallie bracht lange dagen door in de bench. Zijn eigenaren durfden hem door de komst van hun baby, niet meer los te laten in huis. Vanwege de drukte die bij een newborn komt kijken, werd Wallie ook minder uitgelaten en kreeg hij te weinig aandacht.

Wallie kreeg geen aandacht meer

Terwijl zijn baasjes in een roze wolk verkeerden, viel Wallie door de stress 10 kilo af. Gelukkig zagen zijn eigenaren in dat dit niet langer zo door kon gaan en namen ze afstand van Wallie voor een beter leven.

Wallie had liefde nodig

“We schrokken toen we Wallie voor het eerst zagen”, vertelt Ilja, assistent coördinator van Dierenopvangcentrum Vlaardingen, “hij was veel te mager en had lange nagels, zijn baasjes hadden duidelijk wat anders aan hun hoofd. We zijn wel blij dat ze inzagen dat hij in het dierenasiel beter af was. Het was vervelender geweest als ze hem niet hadden durven brengen.” Ondanks dat Wallie meer dan 10 uur per dag in een bench zat opgesloten, was hij direct een goedzak. “Het is niet dat Wallie was uitgevallen naar de baby, maar zijn baasjes vonden het toch eng om hem los te laten. Wallie is een lieverd, absoluut geen vechtersbaas, hij heeft veel liefde te geven”, vertelt Ilja.

Wallie was door de stress te mager geworden.


Op slag verliefd

Gelukkig knapte Wallie snel op bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen. Binnen een week kwam hij al 2 kilo aan. Wallie gedroeg zich voorbeeldig. Hij kon het prima vinden met andere honden, als ze maar geen ruzie met hem zochten. Naar mensen toe was hij sociaal en knuffelig. Hij heeft niet voor niets maar drie weken in het dierenasiel gezeten. Zijn nieuwe baasjes waren op slag verliefd.

Wallie is een echte goedzak.


Trots op Wallie

“Wallie een goedzak? Echt niet normaal joh! Wallie maakt ons alleen maar blij”, vertellen zijn nieuwe baasjes Alexandra en Ernesto. “Elke nieuwe dag zijn wij meer en meer trots op hem. Dat zegt genoeg toch?" Wallie is weer helemaal op gewicht en wandelt meer dan ooit tevoren. "We zijn echte buitenmensen en dat doet hem goed", vertelt Ernesto, "hij is ook meegeweest op vakantie in Slowakije, dat was ook fijn." We zijn blij dat Wallie nu terecht is gekomen waar hij goed past en waar hij gewoonweg hoort.

"Elke nieuwe dag zijn wij meer en meer trots op Wallie."


Wallie wordt heerlijk in de watten gelegd.


Wil je een huisdier? Denk goed na!

Aan de dieren in onze dierenopvangcentra zien we dat het matchen van mens en dier niet altijd goed gaat. Jaarlijks komen er gemiddeld 3800 afstandsdieren bij ons binnen. De Dierenbescherming begrijpt de aantrekkingskracht van gezelschapsdieren goed, maar tijdens onze nieuwe campagne roepen we mensen van tevoren op goed na te denken over de komst van huisdieren. Het verwelkomen van een nieuw huisdier is een feest! En dat moet ook zo blijven.

We zijn ontzettend blij dat Wallie het zo goed heeft!