Wie is toch de eigenaar van labrador Balou?

Sinds 8 december staan medewerkers van Dierenopvangcentrum De Doornakker voor een raadsel: wie is toch de eigenaar van de 9 jaar oude, chocoladebruine labrador die op 7 december gewond werd gevonden op straat? 'Balou', zoals hij door zijn verzorgers is genoemd, was wel gechipt maar aan de hand van de gegevens hebben we zijn baas helaas nog altijd niet kunnen vinden.

Wie is toch de eigenaar van labrador Balou?

Een flinke klap

De vinder bracht de gewonde Balou eerst naar een dierenkliniek in Reusel, waar bleek dat hij gechipt was. Balou was alert maar zwak en kon nauwelijks op zijn poten staan. Het was duidelijk dat hij een flinke klap had gehad, misschien wel door een aanrijding met een auto. Na pijnstilling en een eerste behandeling in de dierenkliniek werd hij naar het Evidensia Dierenziekenhuis in Geldrop overgebracht waar hij een paar dagen en nachten opgenomen is geweest en diverse onderzoeken en behandelingen heeft ondergaan. In het dierenziekenhuis is hij heerlijk geborsteld en gewassen. De dierenartsassistentes beschrijven hem, ondanks de situatie, als een blije hond.

Waar is Balou's baas?

Na zijn opname in het dierenziekenhuis werd Balou naar het dierenopvangcentrum teruggebracht om te herstellen. Inmiddels gaat het stukken beter met hem, hij gaat met sprongen vooruit en loopt al zelfstandig! Wel gaat zitten, lopen en staan nog een beetje wankel. Maar waar is toch het baasje van Balou? Medewerkers van De Doornakker vinden het moeilijk te geloven dat de brave Balou na al die jaren ineens zou zijn achtergelaten door zijn eigenaar. Hij heeft zo'n ongelofelijk leuk karakter, en het is zo'n lieve hond! Alles wordt in het werk gesteld om de eigenaar te vinden. Want als je dier gewond is, wil je toch het liefste bij hem in de buurt zijn om hem gerust te stellen?


Brave Balou mag in alle rust en met veel liefde en aandacht herstellen bij De Doornakker. Maar waar is toch zijn baasje... ?

Hoe gaat het nu verder met Balou?

Hoewel dus wel een chip is gevonden, was de informatie die werd uitgelezen helaas niet voldoende om de eigenaar van Balou op te sporen. Wel weten we dat Balou op 1 juni 2012 is geboren en dat hij in 2018 uit België is geëxporteerd. De chip staat geregistreerd in België maar dat is waar het spoor ophoudt. Veel geïnteresseerden hebben inmiddels aangegeven Balou te willen adopteren maar dat is momenteel nog niet aan de orde. Tenzij we zijn echte baas niet kunnen vinden heeft contact opnemen omdat je Balou wilt adopteren geen zin. We willen zijn échte baasje vinden!

Ben jij Balou's eigenaar? Neem dan contact op via 088 811 3520 of stuur een mail. Ben je niet zijn eigenaar maar wil je wél helpen door bij te dragen aan de kosten voor Balou's herstel? Doe dan een donatie op onze actiepagina of via het formulier aan de rechterkant van deze pagina.

Omdat Balou na alles dat hij heeft meegemaakt met recht een superheld genoemd mag worden, heeft hij in het dierenopvangcentrum een 'superheldentuig' gekregen!