Vermist huisdier

Is jouw huisdier vermist? Meld het dier dan aan dierenambulance de Wouden 06-20454312 en op de websitevan Amivedi. Daar kun je ook zien of het dier al gevonden is. Misschien is jouw huisdier al terecht, maar staat het niet op de website. Kijk daarom ook:


Is jouw huisdier kwijt en staat het dier niet vermeld op een van bovenstaande adressen bel dan 06 - 20 45 43 12 of mail naar da.dewouden@dierenbescherming.nl met de gegevens van het dier.

Wat doen wij met deze gegevens?

  • Wij nemen de gegevens van uw dier op in onze vermiste dierenlijst.
  • We zetten een oproep op onze Facebookpagina, liefst met foto van het vermiste dier. Je kunt een foto appen naar ons telefoonnummer 06 - 20 45 43 12 of via een persoonlijk bericht naar onze Facebook.
  • We kijken op onze lijst met gevonden dieren.
  • Zodra wij jouw huisdier tegenkomen zullen wij contact opnemen.


Bedenk dat onze dierenambulance niet zomaar gezonde dieren ophaalt. Voor huiskatten is het heel normaal dat ze buiten lopen. Er moet echt wat aan de hand zijn, als de dierenambulance een dier ophaalt. Is het dier gewond? Ziek? Dan wordt het zonodig eerst naar een dierenarts gebracht. Daarna zal het dier altijd naar een erkende opvang gebracht worden, zoals het asiel. Informeer daarom of het dier misschien daar is gebracht. In ons rayon gaat een dier naar dierenasiel de Swinge in Drachten.

Chippen en registreren

Heeft jouw dier een chip, check dan op www.chipnummer.nl of je dier ook goed geregistreerd staat. Lees hier meer over chippen en registreren.