Pension katten

De Dierenbescherming is al enige tijd aan het overwegen of we als organisatie pensionfaciliteiten voor huisdieren willen blijven aanbieden. Omdat dit een complex vraagstuk is waar vele factoren een rol in spelen is er nog geen landelijk besluit genomen. Hierop vooruitlopend heeft Dierenopvang Haarlemmermeer besloten de opvang van dieren die zwervend worden aangetroffen of worden afgestaan door hun eigenaar voorrang te geven. Het flink toegenomen aantal dieren dat opvang nodig heeft en de steeds complexere problemen waarmee deze dieren in het asiel belanden, vragen van ons veel aandacht en tijd. DIT HEEFT TOT GEVOLG DAT WE HELAAS GÉÉN PENSIONRESERVERINGEN MEER ZULLEN AANNEMEN.

Wanneer er definitief zal worden besloten om het aanbieden van pension voor huisdieren voort te zetten dan wel te beëindigen is nu nog niet bekend. Wij zullen dit -zodra bekend- op onze website vermelden.

In ons katten pension heeft je kat (tezamen met andere katten) een kamer met vloerverwarming tot zijn of haar beschikking. Iedere kamer beschikt over een buitenverblijf, bereikbaar via een kattenluik. Op die manier kunnen ze ook ’s nachts nog even een frisse neus halen.

In de kamer bevinden zich ook zes individuele kennels voor het geval je kat niet gewend is aan andere katten in dezelfde ruimte. Deze zijn uitgerust met ligplaatsen, een kattenbak, een mandje met dekentje en een houder met etensbakken. Je mag uiteraard ook zelf een mand, kleed of speelgoed meegeven. Echter dit is wel op eigen risico. Voor het verloren of stukgaan zijn wij niet aansprakelijk.

In verband met de hygiëne worden de kamers tenminste 1x per dag grondig gereinigd. Wij hebben speciale knuffelvrijwilligers die je kat aandacht zullen geven.


Voeding

De katten krijgen bij ons droge brokjes van Hill's Petfood. Het blikvoer is van diverse merken. Het is ook mogelijk dat je kat hetzelfde voer als thuis krijgt. Je kunt dit van thuis meenemen. Is je kat op een speciaal dieet van de dierenarts dan raden we je aan dit voer mee te nemen als je de kat komt brengen voor een verblijf.

Medicatie

Gebruikt je kat medicatie, laat ons dit dan vooraf weten. Het is belangrijk dat we weten welke medicijnen je kat gebruikt en waarvoor. De medicijnen neem je mee als je de kat bij ons brengt. Tijdens het verblijf zullen wij ervoor zorgen dat je kat tijdig en juist zijn of haar medicijnen ontvangt. Wij dienen echter geen injecties toe.

Ziekte

Mocht je kat tijdens zijn of haar verblijf bij ons ziek worden of medische hulp nodig hebben dan nemen wij direct contact op met je eigen dierenarts. Het is handig om ons de gegevens van je dierenarts op te geven. Indien nodig is het voor ons altijd mogelijk onze dierenartsen te consulteren. De behandelingskosten en medicatie zijn voor rekening van de eigenaar.

Problemen

Indien je kat een lichamelijk probleem heeft is het belangrijk dit al bij de reservering te laten weten zodat wij daar tijdens het verblijf rekening mee kunnen houden. Bij gedragsproblemen zal er eerst overleg plaatsvinden waarna we bepalen of we de reservering kunnen accepteren. Dit heeft te maken met de veiligheid die wij garanderen voor alle dieren die in ons pension verblijven. Ook richting onze verzorgers staat veiligheid voorop. Bij een bijzonder dieet of karakter hebben wij ook de mogelijkheid om je kat apart in een hok te plaatsen.

Verplichte vaccinaties

Gastdieren moeten zijn voorzien van alle verplichte entingen en eigenaar moet het vaccinatieboekje kunnen overhandigen bij aanvang van pensionverblijf. Entingen moeten uiterlijk 2 weken voor aanvang van pensionverblijf zijn gegeven en moeten gedurende het gehele verblijf geldig zijn. Indien hier niet aan is voldaan zal er geen restitutie van de pensionkosten plaatsvinden.

Kat: kattenziekte en niesziekte

Kosten voorkomend uit schade door het gastdier aan derden toegebracht, door welke oorzaak dan ook, is voor rekening eigenaar. Het gastdier moet vrij zijn van vlooien en ontwormd zijn. Indien hier niet aan is voldaan worden de kosten van de behandeling in rekening gebracht.

Voor alle poezen en katers geldt dat ze gesteriliseerd of gecastreerd zijn.

Reserveer tijdig!

Voor een verblijf in ons pension is het wel verplicht om van te voren te reserveren. Niet alleen kan het in bepaalde perioden heel druk zijn, waardoor er misschien geen plek is, maar ook als je kat speciale aandacht nodig heeft. Dit willen we dan graag in een persoonlijk gesprek vooraf met je afstemmen.

Annuleringskosten

Bij annulering meer dan 6 weken voor de eerste pensiondag betaald u €25,00 administratiekosten.
Bij annulering binnen 6 weken voor de eerste pensiondag blijft u 50% van de totale pensionprijs verschuldigd, de eventuele aanbetaling zal dan verrekend worden.
Indien de reden van annulering het overlijden van het gastdier betreft bent u alleen €25,00 administratiekosten verschuldigd. Wel moet er dan een verklaring van de dierenarts of het crematorium worden overlegd aan het Dierenbeschermingscentrum.

Tarieven

De prijzen voor ons pension per dag incl. 21% btw per 01-02-2022. LET OP: onze tarieven worden jaarlijks per 1 februari aangepast.

  • Kat € 12,00

Brengen en ophalen

Het brengen en ophalen van je kat kan op maandag t/m zaterdag tussen 11.00 en 16.00 uur. Op zon- en feestdagen zijn we gesloten.