Afstaan huisdier

Als je door omstandigheden niet meer voor je hond, kat, konijn of knaagdier kunt zorgen, kunnen wij de zorg van het dier overnemen en zorgen dat het bij een nieuwe baas een tweede kans krijgt.

Bemiddeling

In de ideale situatie zouden er helemaal geen afstandsdieren in het asiel zijn. Wanneer je niet meer voor je dier kunt zorgen, is het voor het dier het beste wanneer het van thuissituatie naar thuissituatie kan. Als het voor jou niet mogelijk is om in jouw vrienden- en kennissenkring een nieuw thuis te vinden, bieden wij onze bemiddelingsdiensten hiervoor aan. Wil je meer informatie bel dan met de bemiddeling via 088 - 811 35 20. Zij kunnen je ook meer vertellen over de voorwaarden die aan deze bemiddeling zijn verbonden. Mailen kan ook: info.eindhoven@dierenbescherming.nl.

Er moet wel plaats zijn!

Afstaan van je huisdier is alleen mogelijk als wij plaats hebben. Bij ons gaan zwerfdieren altijd voor. Neem daarom eerst telefonisch contact met ons op om te overleggen of er plaats is. Soms kan het even duren voordat we je huisdier kunnen opnemen. Zeker in de periode mei tot september zit het asiel tot de nok toe vol en is er geen ruimte om afstandsdieren op te nemen.

Informatie

Als je afstand doet van je huisdier, neem dan de tijd om ons zoveel mogelijk informatie te geven, waarmee wij zo goed mogelijk voor je dier kunnen zorgen en een passend nieuw baasje kunnen zoeken. Hoe meer informatie hoe beter. En ook onhebbelijke eigenschappen horen wij graag. Hoe eerlijker en completer het verhaal, hoe beter het is voor het dier.

Bijdrage

Wij kunnen onmogelijk alle dieren zomaar opvangen. Het opvangen en verzorgen van een dier kost namelijk geld. De bijdrage is afhankelijk van het dier. De dieren dienen een geldig inentingsbewijs te hebben die nog minimaal 6 maanden geldig is en een bewijs van de medische geschiedenis (op te halen bij de behandelende dierenarts). Ook moeten ze gechipt zijn en katten moeten bovendien gecastreerd/gesteriliseerd zijn. Als een van deze handelingen niet is uitgevoerd, worden extra kosten in rekening gebracht om deze alsnog uit te laten voeren door onze eigen dierenarts.

Tarieven afstand huisdier

Het afstand doen van een huisdier is niet gratis. Bekijk hier onze tarieven.

Je kunt bij ons pinnen, dit heeft onze voorkeur.