Vermist huisdier

Asielen die aangesloten zijn bij de Dierenbescherming plaatsen dieren die zwervend zijn aangetroffen op de website mijndieriszoek.dierenbescherming.nl. De Dierenbescherming kan niet garanderen dat dit te allen tijde direct gebeurt. Ook is niet van alle dieren die binnengebracht worden de precieze herkomst bekend, het kan dus ook zo zijn dat een vermist dier wel in een asiel wordt binnengebracht, maar niet op de website wordt geplaatst. We raden daarom aan om ook altijd contact op te nemen met het asiel in je buurt, wanneer je huisdier vermist is.

Mijn Dier is zoek

Staat jouw dier niet tussen de gevonden dieren in ons asiel en is het ook niet bij een ander asiel in je buurt gebracht? Meld het dan als vermist aan op  Amivedi en lees onze zoektips.

Uitlezen chip kat

Als je dier gechipt is

Als jouw dier gevonden wordt en hij is gechipt, dan kan elke dierenarts, dierenambulance en asiel de chip lezen en met de code jouw telefoonnummer achterhalen. Mits je ervoor gezorgd hebt dat je gegevens in de database up to date zijn. Dit is verreweg de snelste manier waarop een gevonden dier weer herenigd kan worden met zijn baas. Wij raden dan ook iedereen aan om zijn dier te laten chippen.

Via de websites www.dierkwijt.nlwww.chipnummer.nl en www.europetnet.com kun je in databanken eenvoudig op chipnummer zoeken.

Belangrijk om te weten

Dieren die in onze asielen worden binnengebracht, komen de eerste veertien dagen niet in aanmerking voor herplaatsing. Deze periode is bij wet vastgelegd. Na twee weken gaan de asielen op zoek naar een nieuw baasje. Omdat we niet kunnen garanderen dat asielen binnengebrachte dieren altijd kunnen matchen met een vermist-melding, raden we aan om zelf periodiek te informeren of een vermist dier misschien in het asiel is binnengebracht. Dit om te voorkomen dat uw vermiste dier onverhoopt wordt geplaatst bij een nieuw baasje.

Amivedi

Geef de vermissing ook door aan Stichting Amivedi. Stichting Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Als je huisdier vermist is, kun je contact opnemen met de Amivedipost regio Eindhoven. Telefoon: 088 - 006 46 84 E-mail: eindhoven@amivedi.com

Ophalen in het asiel

Als je dier bij ons is ondergebracht en je komt hem/haar ophalen, neem dan je eigen legitimatiebewijs, het entingsboekje en/of een foto van je dier mee. We moeten tenslotte wel zeker weten dat het jouw dier betreft. Omdat wij kosten hebben moeten maken voor de opvang van je dier brengen wij je de kosten hiervan in rekening. De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de duur van het verblijf, de uitgevoerde (medische) handelingen en de manier waarop het dier bij ons is binnengebracht.

Je kunt bij ons met je pinpas betalen. Dat heeft onze voorkeur.