Vermist huisdier

Je moet er niet aan denken dat je huisdier zoek is. We geven je graag tips wat te doen als dit onverhoopt tóch het geval is.

  • Meld de vermissing van je dier op Amivedi. Stichting Amivedi is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zorgt voor een kosteloze registratie van vermiste en gevonden huisdieren in Nederland. Als je huisdier vermist is, kun je contact opnemen met de Amivedipost regio Eindhoven.
    Telefoon: 088 - 006 46 84/ E-mail: eindhoven@amivedi.com
  • Meld de vermissing van je dier bij Stichting Roze, verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren in Eindhoven en 13 omringende gemeenten.

Als je dier gechipt is

Als jouw dier gevonden wordt en hij is gechipt, dan kan elke dierenarts, dierenambulance en asiel de chip lezen en met de code jouw telefoonnummer achterhalen. Mits je ervoor gezorgd hebt dat je gegevens in de database up to date zijn. Dit is verreweg de snelste manier waarop een gevonden dier weer herenigd kan worden met zijn baas. Wij raden dan ook iedereen aan om zijn dier te laten chippen.

Via de websites www.dierkwijt.nl, www.chipnummer.nl en www.europetnet.com kun je in databanken eenvoudig op chipnummer zoeken.