Kattenpension

Voor katten heeft Dierentehuis Alkmaar een gezellig kattenpension. Voor deze katten hebben wij een eigen afdeling.
Klik hier om direct te reserveren!

Vragenlijst

Komt je kat logeren? Dan nemen we van tevoren een vragenlijst met je door. Zo weten we precies wat jouw kat nodig heeft.

Vaccinaties

Het is belangrijk dat je huisdier de juiste inenting heeft gehad en dat je het inentingenboekje meeneemt. Die vaccinatie moet minstens twee weken geleden gegeven zijn en moet nog minstens zes maanden geldig zijn.  Sommige inentingen hebben een langere looptijd dan een jaar. Weet je niet meer precies hoe het zit en word je niet wijzer van het inentingenboekje? Neem dan een maand voor de logeerdata contact op met je dierenarts.

Chip

Verder vinden we het belangrijk dat je kat gechipt is, om misstanden te voorkomen. Als je kat niet gechipt is, kan dat in ons dierentehuis geregeld worden bij het brengen.

Anti-vlooienbehandeling en ontwormen

We raden je aan om je kat een week voor de pensiontijd te behandelen tegen vlooien met het middel Stronghold. Dat biedt goede bescherming tegen vlooien. Zorg er ook voor dat je dier ontwormd is.

Deskundig personeel

Wij werken uitsluitend met gekwalificeerde dierenverzorgers met de nodige ervaring en betrokken vrijwilligers en staan garant voor een leuke vakantie voor je kat(ten). Tijdens je vakantie/afwezigheid kun je de verzorging van je huisdier dus met een gerust hart aan ons overlaten.

Kattenverblijf

Iedere ochtend om 08:00 uur doen we de lichten aan. De katten lopen in principe los op de afdeling. Er is één kamer met volop ventilatie zonder buitenruimte en we hebben één kamer met binnen- en buitenruimte. Beide kamers zijn gezellig aangekleed met hangmandjes, kattenpalen, tonnen, speeltjes en nog veel meer. Iedere kat kan zijn eigen plekje zoeken. Aan het einde van de dag controleren we iedere kat.

Hygiëne

We vinden hygiëne belangrijk, daarom maken we de gehele ruimte elke dag schoon. We verschonen de kattentoiletten, vervangen dekentjes en handdoeken en reinigen planken en vloeren.

Voer

Wij geven de pensiondieren hoogwaardig voer (Royal Canin) en schoon water. Is jouw kat geen brokjes gewend? Dan hebben we ook blikvoer. Heeft jouw kat andere voedingswensen, zoals dieetvoer of speciaalvoer? Laat het ons weten en neem voldoende eigen voer mee, om de logeerperiode te kunnen overbruggen. We plaatsen jouw kat dan in een apart verblijf (als daar ruimte voor is).

Medicatie

Krijgt je kat medicatie? Neem voldoende medicijnen mee en geef dit vooraf aan, zodat we daar rekening mee houden.

Noodnummer

Als je je kat(ten) komt brengen, vragen we altijd om een noodnummer, voor het geval er iets met je kat gebeurt. Zo kunnen we altijd iemand bereiken. Gelukkig passen de katten zich vrij snel aan en kun je ze met een gerust hart bij ons brengen.

Dierenarts

Dierenpension Kattenkwaad werkt samen met Dierenartsenpraktijk Kennemerland in Bergen. Mocht je kat iets (gaan) mankeren en geneeskundige hulp nodig hebben, dan zullen we dit het dier niet onthouden. De dierenartskosten verrekenen we met je, als je je kat weer ophaalt. Heeft je kat een specifieke ziektegeschiedenis? Stel ons daarvan op de hoogte, dat kan onnodige kosten schelen.

Tarieven

Bij het brengen van je huisdier, betaal je de pensionkosten. Dat kan contant of per pin.

  • Overnachting per kat: € 7,50,-
  • Eventuele chipkosten: € 20,-

Faciliteiten op een rij

We zetten onze faciliteiten voor jouw kat nog even voor je op een rij: -

  • 1x per week is er een dierenarts aanwezig. Indien nodig kunnen we dagelijks rekenen op dierenartshulp.
  • In onze verblijven zijn lekker veel lig- en nestelmogelijkheden, zodat je kat zich snel op zijn/haar gemak voelt.
  • Katten met speciaalvoer of medicijnen zijn ook welkom in ons pension. Geef dit wel van tevoren aan, zodat we de aparte hokken kunnen reserveren.
  • In verband met hygiënerichtlijnen en het risico om spullen kwijt te raken, hebben we liever niet dat je eigen kleedjes en mandjes meeneemt. Kattenpension ‘Kattenkwaad’ heeft een groot aantal speeltjes, kleedjes en mandjes.

Reserveren

We raden je aan altijd tijdig te reserveren, anders is er misschien geen plek meer. Reserveer direct online via ons reserveringsformulier om je kat onder te brengen in ons pension. Je kunt ook even bellen naar 072 – 51 14 861. Reserveren kan niet per mail.

Welke katten mogen niet logeren?

Helaas kunnen we niet alle katten pension aanbieden. Katten met een besmettelijke ziekte (zoals niesziekte, FIP, kattenaids (FIV), ringworm, kattenziekte en Rabiës) worden niet toegelaten in ons pension. Ze vormen een gevaar voor onze andere pensiongasten. Ook ongecastreerde katers zijn helaas niet welkom.

Openingstijden halen en brengen

Maandag t/m zaterdag: 13:00 – 15:00 uur.
Op zon- en feestdagen is het pension gesloten.