Organisatie

Het Dierentehuis Amstelveen, gelegen aan de Kostverlorenweg, heeft als voornaamste doelstelling het opvangen van thuisloze honden en katten. Het werkgebied van het tehuis omvat de gemeenten Amstelveen, Ouder Amstel, Uithoorn, Ronde Venen, Aalsmeer en Abcoude.Zwerfdieren

Het Dierentehuis is er in de eerste plaats om zwerfdieren op te vangen. In de tijd dat een zwerfdier in het Dierentehuis verblijft, krijgt het daar goede voeding en verzorging, een warm onderkomen en indien nodig medische verzorging door een aan het Dierentehuis verbonden dierenarts. Zwervend aangetroffen dieren binnen ons werkgebied, vinden een plekje in het asiel en blijven daar tenminste twee weken, dit om het baasje ruim de gelegenheid te geven zijn vermiste dier terug te vinden. Gelukkig is het zo dat veel zwervertjes inderdaad snel door hun eigenaar worden opgehaald. Wanneer deze twee weken voorbij zijn gaat het asiel zorgvuldig op zoek naar een geschikte een nieuwe baas. Kijk hier voor de dieren die een baas zoeken.

Bij verwilderde zwerfkatten passen we de TNR-methode (Trap=vangen, Neuter=castreren en Return=terugzetten) toe. Hierdoor kunnen deze katten niet meer voor nageslacht zorgen, maar kunnen ze wel terugkeren naar hun vertrouwde omgeving. Hierdoor leveren wij een bijdrage aan het terugdringen van de zwerfkattenpopulatie.

Afstandsdieren

Het opvangen van honden en katten beperkt zich niet tot alleen zwervertjes. Ook biedt het asiel opvang voor dieren, waarvan door omstandigheden de baas niet langer voor kan of wil zorgen. Uiteraard wordt er voor deze dieren net zo zorgvuldig een nieuw baasje gezocht. Lees hier meer over het afstaan van een huisdier.

Hondenpension

Dierentehuis Amstelveen heeft zowel de voorzieningen als de expertise in huis en biedt daarom een pensiongelegenheid voor honden. Doordat de wet regels stelt m.b.t. het apart huisvesten van asiel- en pensiondieren, is het niet mogelijk katten in pension te nemen. We hebben echt alle ruimte nodig voor onze asielkatjes.

Direct reserveren voor het pension!

Hond achter de balie Amstelveen

Steun ons

Voor de opvang en de verzorging van onze asieldieren zijn wij afhankelijk van donaties, giften en legaten. Lees hier hoe je ons kunt steunen.

Euthanasie

De Dierenbescherming voert geen euthanasie uit op dieren, tenzij vastgesteld wordt dat het in het kader van dierenwelzijn en mensenwelzijn, onvermijdelijk is. De Dierenbescherming beschikt over een professioneel Euthanasieprotocol. In een voorkomend geval wordt nauwgezet volgens dit protocol gehandeld. Het protocol is op aanvraag per e-mail beschikbaar. Vermeld in de aanvraag je naam- en adresgegevens.