Kattenpension

Gaat u op vakantie of kunt u om andere redenen even niet voor uw kat zorgen, dan kunt u hem of haar met een vertrouwd gevoel bij ons te logeren brengen in ons kattenpension.

Tijdig reserveren is zeker aan te bevelen. Let op: de wijze van reserveren is met ingang van januari 2019 gewijzigd. Reserveren is alleen nog maar mogelijk middels het invullen van dit formulier en niet meer telefonisch.

Praktische informatie

  • Onze kattenverblijven zijn verwarmd.
  • 1 x per week is er een dierenarts aanwezig. Indien nodig kunnen we dagelijks rekenen op dierenartshulp.
  • In onze verblijven zijn veel ligmogelijkheden, zodat de kat zich snel op zijn gemak voelt.
  • Katten met speciaal voer en/of medicicatie worden ook opgenomen in ons pension. Geef dit wel van tevoren aan bij de reservering.

Pensionvoorwaarden

  • De kat moet een geldige vaccinatie hebben. Deze vaccinatie mag niet ouder zijn dan 1 jaar en niet jonger zijn dan 3 weken.
  • Sommige entingen zijn langer geldig, wilt u weten of dat geld voor uw enting dan kunt u contact met ons opnemen.
  • Tijdens het pensionverblijf van de kat mag de vaccinatie niet verlopen.
  • Neem een maand van tevoren contact op zodat u niet met een ongeënte kat komt voor pension.
  • Neem het vaccinatieboekje mee als u de kat komt brengen.
  • De kat kan alleen worden opgenomen in het pension als het dier gechipt en geneutraliseerd (gecastreerd of gesteriliseerd) is.

Hoe ziet een dag eruit in het kattenpension?

's Morgens om 8.30 uur gaan de lichten aan. De katten lopen in principe allemaal los op de afdeling.De katten krijgen, indien nodig, hun medicijnen en worden gevoerd.

De verblijven worden schoon gemaakt, water ververst en de kattenbakken verschoond.

Aan het binnengedeelte zit een buitengedeelte vast dat voorzien is van gaas, zodat de katten wel frisse lucht krijgen, maar er niet uit kunnen. De tussendeur van het verblijf is in de zomer dag en nacht open.In de winter gaat deze aan het eind van de dag dicht en blijven de katten binnen tot de volgende ochtend.

Aan het eind van de dag worden alle katten nog gecontroleerd en krijgen ze weer vers water, voer en indien nodig medicijnen. Wij voeren brokken van Hill's, maar voor katten die dit niet gewend zijn hebben we ook blikvoer.

Heeft de kat speciaal voer, dan gaat de kat apart in een eigen verblijf of hok, dit ligt aan de periode en drukte. De hokken zijn vrij groot en geven ruimte genoeg voor beweging en speelruimte.

Als u de kat komt brengen, vragen wij om een noodtelefoonnummer voor het geval er iets met de kat gebeurt. Zo kunnen we altijd iemand bereiken. Gelukkig passen katten zich vrij snel aan en kunt u ze met een gerust hart bij ons brengen.

Meer over dit onderwerp