Feest voor mensen én dieren

De feestdagen: voor veel mensen een heerlijke tijd van gezellig samenzijn. Dit doen we het liefst door lekker en lang met elkaar te tafelen. Maar wist je dat we tijdens de feestdagen twee keer zoveel vlees eten als normaal?

Feest voor mensen én dieren

Als je hierbij stilstaat is dat eigenlijk best gek en ook nog eens helemaal nergens voor nodig. Wij vinden dat feest voor de mensen ook feest voor de dieren moet zijn! Vind jij dat ook? Probeer dan eens een diervriendelijk menu. Ter inspiratie hebben we een Feest-zonder-beestmenu samengesteld: drie recepten voor feestelijke en vegetarische gerechten voor de feestdagen. Makkelijk om te maken en succes verzekerd! Wedden dat niemand meer vraagt om een rollade of kalkoen?

Feest-zonder-beestmenu

Ons Feest-zonder-beestmenu bestaat uit:

  • Voorgerecht: Appel-knolselderijsoep.
  • Hoofdgerecht: Feestelijke Vega-Wellington
  • Nagerecht: Appel-Cranberry Crumble

Download hier het Feest-zonder-beestmenu.


Wil je deze recepten veganistisch maken? Dat kan! In deze recepten wordt slagroom, boter en bladerdeeg gebruikt. Van deze producten kun je ook veganistische varianten in de supermarkt vinden.

  • Wat is het verschil? Flexitariër, vegetariër en veganist

    Flexitariër: Een flexitariër eet minstens een keer per week geen vlees of vis. Niet alleen bij de avondmaaltijd, maar ook niet tussendoor.
    Vegetariër: Een vegetariër eet geen vlees en vis.
    Veganist: Een veganist eet geen vlees, vis en andere dierlijke producten zoals boter, kaas, melk en eieren.