Kittentijd

Wat leuk! Komen er één of twee kittens bij jou wonen? Dat roept vast allerlei vragen bij je op. Ons gastgezin voor kittens en moederpoezen Brechje geeft speciaal voor jou een stoomcursus 'kittens verzorgen'.

Hoe verzorg je een kitten? Wat heeft een kitten nodig? Welke vaccinaties krijgen kittens? Waar kunnen kittens mee spelen? Wanneer kun je een kitten laten steriliseren? Met deze 5 Kittentijd!-vlogs (2018) weet jij straks precies wat je moet doen met je nieuwe huisgenootje(s).

Gastgezin Brechje

Jaarlijks stromen onze dierenasielen vol met duizenden kittens en poezen die op het punt staan te bevallen. Omdat het om kwetsbare dieren gaat die intensieve zorg nodig hebben, plaatsen we ze tijdelijk in gastgezinnen.

Brechje van Otterdijk vangt al zeven jaar poezen en kittens op voor de Dierenbescherming. Zij heeft al meer dan honderd kittens voor ons verzorgd, die gezond en gesocialiseerd terecht kwamen bij hun nieuwe baasjes. En dat aantal loopt nog altijd op, want Brechje is voorlopig nog niet van plan te stoppen met het opvangen van zwangere poezen en jonge katjes.

 • Deel 1 - Introductie

  Wie is Brechje? Hoe vangt zij kittens en moederpoezen op? En hoe zit dat eigenlijk met jou? Je bent van plan kittens in huis te halen, heb je daar goed over nagedacht? Of zou je misschien ook een moederpoes willen adopteren? Bekijk Brechjes eerste vlog (2018):

 • Deel 2 - Maak je huis kittenproof

  Als je kittens in huis neemt, is het belangrijk dat je je huis kittenproof maakt. Kittens kunnen bijvoorbeeld aan de bank krabben, uit het raam klimmen, je planten ruïneren. Hoe kun je dit voorkomen? Bekijk Brechjes tweede vlog (2018):

 • Deel 3 - Spelen

  De derde aflevering van Kittentijd gaat over spelen. Spelen is voor de kittens niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Brechje vertelt je er van alles over.

 • Kattentaal en communicatie

  Mensen en katten spreken niet dezelfde taal, maar dat betekent natuurlijk niet dat we elkaar niet kunnen begrijpen.

 • Deel 5 - Naar de dierenarts

  Als kittens oud genoeg zijn, is het belangrijk om met ze naar de dierenarts te gaan. Brechje laat zien waarom inentingen, antivlooiendruppels en het chippen van kittens belangrijk is.

1/5