Goed doel voor dieren

Op zoek naar een goed doel voor dieren? De Dierenbescherming zet zich in voor dieren in nood. Dat doen we met onze dierenambulances, dierenopvangcentra, inspecteurs en duizenden vrijwilligers.

Goed doel voor dieren

Dankzij de steun van leden, donateurs, collectanten én duizenden vrijwilligers vangt de Dierenbescherming jaarlijks tienduizenden honden, katten, konijnen en knaagdieren op. Onze dierenambulances rijden zo'n 70.000 keer uit en miljoenen dieren uit de vee-industrie kregen een beter leven dankzij het Beter Leven keurmerk.

Steun een dieren-goed doel

Wil jij het verschil maken en een goed doel voor dieren steunen? Draag dan een steentje bij in onze strijd tegen dierenleed. Er zijn diverse manieren om ons te steunen. Bijvoorbeeld door lid te worden van de Dierenbescherming. Al met een vaste bijdrage vanaf 3 euro per maand geef je dieren een beter leven en steun je een goed doel voor dieren. Je kunt je hier aanmelden of bellen naar nummer 088 81 13 000.

Wil jij liever op een andere manier iets doen voor een goed doel voor dieren? Dat kan. Bekijk hier onze tips om goed te zorgen voor je huisdieren en diervriendelijk te leven. Of wil je zelf aan de slag als vrijwilliger of door een actie te starten voor een goed doel voor dieren? Kijk hier hoe jij je dierenasiel in de buurt of de dierenambulance in jouw regio kan helpen.

Met jouw steun aan een goed doel voor dieren kunnen we jaarlijks:

  • Het welzijn van miljoenen dieren verbeteren dankzij het Beter Leven Keurmerk
  • 74.000 keer met de dierenambulance uitrijden om dieren in nood te helpen
  • 19.000 dieren een veilig onderkomen bieden in één van onze asielen
  • Voor 80% van deze dieren hetzelfde jaar nog een nieuw baasje vinden
  • Meer dan 9.000 meldingen via de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming inspecteren
  • Het dierenwelzijn bij de politiek via lobby op de wet- en regelgeving op de kaart zetten