Vlogs: Hapklare brokken

In Nederland houden we met z'n allen miljoenen huisdieren. Voor al deze dieren is een enorm aanbod aan diervoeding verkrijgbaar. Kattenmelk, knaagsnacks of zelfs hondenbier... je kunt van alles krijgen! Niet alles wat verkrijgbaar is, is per definitie ook gezond of nodig voor je dier. Hoe weet je nu of je bepaalde producten beter wel of niet kunt kopen?

Hond vangt hondenkoekje

Tawhida & Ronald vertellen

Onze allernieuwste 'Hapklare brokken'-vlogs proberen deze vraag te beantwoorden. Vlogster Tawhida houdt de komende zes weken iedere vrijdag een aantal diervoedingsproducten tegen het licht. Voor een oordeel gaat ze langs bij dierenarts Ronald Corbee. Hij is dierenarts bij de kliniek Gezelschapsdieren van de Universiteit van Utrecht en is gespecialiseerd in diervoeding. Kijk je mee?

Hondenbier en hondenfriet

Frietjes en bier, klinkt lekker nietwaar? Wist je dat er ook hondenfrites en hondenbier bestaat? Onze vloghond Philos vindt het best lekker, maar hoe gezond zijn deze producten nu eigenlijk volgens dierenarts Ronald? 

Hondenbier en hondenfritesLuxe hondenbrokken

Populaire ingrediënten die als gezond te boek staan, zoals zoete aardappel, frambozen en erwten, vinden we tegenwoordig ook terug in hondenvoer. Ook andere eettrends, zoals glutenvrij, waaien over naar de diervoeding. Met een gepeperde prijs als gevolg. Zijn de brokken de hoge prijs waard?

Luxe hondenvoer

Vegetarisch kattenvoer

Katten zijn echt vleeseters. Toch is er ook vegetarisch voer op de markt te vinden, waarmee je katten een vleesvrij dieet kunt voorschotelen. Voldoet dit aan de behoeften van je gedomesticeerde roofdier? Dierenarts Ronald geeft zijn oordeel.

Vegetarisch Kattenvoer

Kattenmelk

Kattenmelk klinkt als een normaal product, ieder kind leert dat een kat melk drinkt. Maar hoezo eigenlijk? Tawhida toetst deze aanname bij onze dierenarts.Knabbelen en knagen

Deze aflevering kun je vanaf vrijdag 20 december bekijken. 

Gemixt konijnenvoer

Deze aflevering kun je vanaf vrijdag 27 december bekijken.

Deze kat is een lekkerbek.