Danielle collecteert met de echte én de online collectebus

Daniëlle Robbers woont in Amsterdam met haar man, dochters en kat Tom. Ze collecteert al acht jaar voor de Dierenbescherming, sinds zes jaar is ze ook wijkhoofd.

“Ik werk als officemanager bij vermogensbeheerder IBS. Een leuke baan, waar ik volop van geniet. Maar ik ben blij dat ik als collectant voor de Dierenbescherming dat commerciële deel van mijn leven kan combineren met het emotionele. Een paar jaar geleden heb ik even als vrijwilliger op de dierenambulance gereden, maar daar werd ik zó verdrietig van, dat kon ik helemaal niet aan. De collecte past me beter. Omdat er tegenwoordig nog maar weinig mensen zijn die contant geld in huis hebben, was de online collecte afgelopen jaar een fijne bijkomstigheid.


In de WhatsApp-groep van het werk zette ik de QR-code van mijn digitale bus. Toen de eerste collega doneerde, kon de rest natuurlijk niet achterblijven. In no time had ik een leuke opbrengst en dat smaakte naar meer. Toch blijf ik evengoed collecteren in onze wijk. Meestal neem ik mijn jongste dochter mee, zij vind dat leuk, en ik ook. Ik ben ervan overtuigd dat als je liefde voor dieren hebt, je ook van mensen houdt. Daarom vind ik het ook zo belangrijk dat mijn dochters opgroeien met dieren. Onze kat Tom hoort echt bij het gezin, als ik zie hoe zij met hem omgaan, maakt me dat heel gelukkig.”