Desiree en Petra trekken samen op tijdens de collecte

Desiree Zuidam organiseert vergaderingen en trainingen op bijzondere locaties voor bedrijven én is stewardess. Ze woont met haar man, kat en kippen in Bodegraven. Buurvrouw Petra Suddaby is getrouwd, heeft twee dochters en bakt vanuit haar keuken taarten in opdracht. Ze delen hun liefde voor dieren, en lopen de collecte in hun wijk.

Desiree (rechts): “Sinds drie jaar ben ik naast collectant ook wijkhoofd. Toen ik werd benaderd met de vraag of ik dat erbij wilde doen, hoefde ik niet lang na te denken. Ik kan prima mensen enthousiasmeren en het coördineren van de week lukt me ook wel, in mijn dagelijkse leven doe ik niet anders. Toen ik in de herfst van 2020 corona kreeg, sprong Petra bij met het verzamelen van de collectebussen en de financiële afhandeling. Sindsdien trekken we samen op tijdens de collecteweek, en ook daarbuiten. Ik collecteer omdat ik niet tegen dierenleed kan. Dit is mijn manier om iets goeds te doen. We hebben een leuke, toegewijde groep collectanten in deze buurt. Eén mevrouw neemt zelfs vrij van haar werk om zo veel mogelijk kunnen te lopen. Heel bijzonder. Ik ben zelf ook nogal fanatiek, en altijd vastbesloten om mijn opbrengst van het jaar ervoor te overtreffen.”

Samen met mijn dochters collecteren: gezellig en leerzaam bovendien

Petra: “Desiree en ik delen een diepe liefde voor dieren. Onze katten komen allemaal uit een situatie waarin ze opvang nodig hadden. Onze kat Elvis spant wat dat betreft de kroon. Voordat hij bij ons kwam, leefde hij op straat in Athene. Hij is inmiddels een krakende wagen, met een heleboel gebreken en zit absoluut in zijn reservetijd. Maar van de negen katten die ik heb gehad, is hij zonder twijfel de meest karaktervolle. Net een hondje, zo lief.

Niemand in mijn omgeving stond er raar van te kijken toen ik ging collecteren voor de Dierenbescherming. Mijn moeder deed het vroeger ook al. Wat het makkelijker maakt, is dat ik in deze wijk ben opgegroeid, ik ken bijna iedereen. Mensen bij wie ik aan de deur ga, reageren heel leuk, en bijna iedereen geeft wel wat. Toen mijn dochters nog kleiner waren, liepen ze regelmatig met me mee. Heel gezellig, en leerzaam bovendien. Ik vind het belangrijk dat ze zich realiseren dat je altijd een manier kan vinden om iets goeds te doen voor een ander. Het is een les die ik graag aan ze meegeef.”