Collecteren met qrcodes

Betalen gaat tegenwoordig steeds vaker digitaal. En ook voor collecteren is dat mogelijk. Naast de vertrouwde collectebus, kunnen mensen ook geld geven via een QR-code.

Dat werkt eenvoudig, snel en veilig. Mensen betalen via hun eigen bankomgeving. Een gift via een QR-code is bovendien anoniem en eenmalig; de gever zit dus nergens aan vast én heeft bewijs van zijn/haar betaling via de bankafrekening. Heeft iemand geen contant geld in huis? Bied dan de mogelijkheid aan om geld te geven via een QR-code!

Elke collectant een eigen persoonlijke QR-code

Afgelopen jaren hebben we al QR-codes gebruikt bij het collecteren en de resultaten zijn positief. Dit jaar maken we niet alleen gebruik van een algemene QR-code, maar krijgen alle collectanten ook een eigen persoonlijke QR-code.

Groot voordeel daarvan is dat elke collectant nu ook kan zien wat hij/zij met zijn eigen unieke QR-code heeft opgehaald. Je vindt jouw eigen persoonlijke QR-code op de sticker met jouw gegevens die op jouw collectebus en legitimatiebewijs is geplakt en op jouw persoonlijke online collectepagina. Op deze pagina kun je na de collecte ook zien hoeveel je met jouw persoonlijke QR-code hebt opgehaald. De link naar deze persoonlijke collectepagina ontvang je vlak voor de collecteweek in je mailbox. Zorg er dus voor dat je e-mailadres bij ons bekend is.

Hoe werkt het?

Met een QR-code kunnen mensen geld geven via hun telefoon of tablet. Dat werkt in een paar eenvoudige stappen:

1) Scan de QR-code met je bankieren app of camera van je telefoon of tablet.

2) Kies het voorgestelde bedrag, of pas dit aan. Het standaard giftbedrag is €5,-. maar de gever kan dit bedrag zelf aanpassen (minimaal €1,-)

3) Het gedoneerde bedrag komt direct op rekening van de Dierenbescherming.


TIP: scan de QR-code hieronder met je telefoon of tablet.

Probeer zelf uit hoe het werkt, zodat je het ook aan je collectanten kunt uitleggen. (Zolang je de betaling niet afrondt, kost het je niets.)