Collecteren met qrcodes

Betalen gaat tegenwoordig steeds vaker digitaal. En ook voor collecteren is dat mogelijk. Naast de vertrouwde collectebus, kunnen mensen ook geld geven via een QR-code.

Dat werkt eenvoudig, snel en veilig. Mensen betalen via hun eigen bankomgeving. Een gift via een QR-code is bovendien anoniem en eenmalig; de gever zit dus nergens aan vast én heeft bewijs van zijn/haar betaling via de bankafrekening. Heeft iemand geen contant geld in huis? Bied dan de mogelijkheid aan om geld te geven via een QR-code!

Elke collectant een eigen persoonlijke QR-code

Afgelopen jaren hebben we al QR-codes gebruikt bij het collecteren en de resultaten zijn positief. Dit jaar maken we niet alleen gebruik van algemene QR-codes van iDEAL en Tikkie, maar alle collectanten krijgen ook een eigen persoonlijke QR-code! Groot voordeel daarvan is dat elke collectant nu ook kan zien wat hij/zij met zijn eigen unieke QR-code heeft opgehaald. Je vindt jouw eigen persoonlijke QR-code op de sticker met jouw gegevens die op jouw collectebus en legitimatiebewijs is geplakt en op jouw persoonlijke online collectepagina. Op deze pagina kun je na de collecte ook zien hoeveel je met jouw persoonlijke QR-code hebt opgehaald. De link naar deze persoonlijke collectepagina ontvang je vlak voor de collecteweek in je mailbox. Zorg er dus voor dat je e-mailadres bij ons bekend is.

 • Hoe werkt het?

  Met QR-codes kunnen mensen geld geven via hun eigen smartphone of tablet. Dat werkt in een paar eenvoudige stappen:


  1. Scan een QR-code met je smartphone of tablet. Dat kan via:

  • de iDEAL-, Tikkie- of Payconiq-app. Deze apps zijn gratis te downloaden in de app stores.
  • de eigen bank-app. Met alle bank-apps kun je een iDEAL-QR-code scannen. De apps van ING en Rabobank herkennen ook de Payconiq QR-code.
  • de camera van een iPhone.

  2. Als je een QR-code succesvol hebt gescand, volg dan de stappen die in beeld verschijnen. Na het scannen van de iDEAL- of Tikkiecode, kies je je eigen bank en rond je de betaling af in je eigen bank-app. De Payconiq-app werkt iets anders. Deze app moet je eerst eenmalig koppelen aan je eigen bankrekening. Daarna kun je supersnel betalen.
  3. Standaard giftbedrag is €3,- maar de gever kan dit bedrag zelf aanpassen (minimaal €1,-).
  4. Het gedoneerde bedrag staat direct op rekening van de Dierenbescherming.

  TIP: Scan één van onderstaande QR-codes. Probeer het zelf uit voordat je op pad gaat, zodat je aan de deur kunt uitleggen hoe het werkt (zolang je de betaling niet afrondt, betaal je niets).

  Voor iedere transactie met de Payconiq QR-code doneert Payconiq € 0,50 bovenop de donatie aan de Dierenbescherming!