“De liefde voor dieren zit diep. Ik draag graag een steentje bij”

Steff Bloch werkt als zakelijk adviseur bij een autoleasebedrijf. Hij is sinds twee jaar wijkhoofd en collectant in zijn woonplaats Lelystad

“Ik ben al vijftien jaar donateur van de Dierenbescherming en heb ook een tijdje als vrijwilliger in het asiel gewerkt op de kattenafdeling. Nu ik een drukke baan heb, is de collecte voor mij een goede manier om een extra steentje bij te dragen. Sowieso vind ik het met mijn commerciële functie belangrijk om ook op maatschappelijk gebied een verschil te maken. De liefde voor dieren zit diep, dat is altijd zo geweest. Misstanden in de vee-industrie en broodfokkers die geen oog hebben voor het welzijn van hun dieren omdat ze enkel in geld zijn geïnteresseerd; verschrikkelijk vind ik dat.

Met mijn vriendin heb ik twee konijnen en een hond, Truman, die we uit Spanje adopteerden. De verantwoordelijkheid nemen we serieus. Onze konijnen hebben veel ruimte en we werken beurtelings thuis, zodat we lekker met Truman naar buiten kunnen. In onze wijk wonen nogal wat mensen met dieren, zij reageren eigenlijk altijd heel positief als ik bij ze aan de deur kom en geven gul.

Collecteren is niet alleen zinvol, ik vind het ook écht leuk. Het feit dat iemand de straat op gaat voor een goed doel vind ik zelf zó mooi dat ik altijd geef. Ik ga ervan uit dat anderen dat ook zo voelen, en ik in oktober weer met een mooie opbrengst de collecteweek kan afsluiten.”