Kinderpagina

Leuke dingen om thuis te doen

Heb jij zin in knutselen, kleuren of puzzelen? Op deze pagina geven we je zes leuke thuisactiviteiten. We zijn superbenieuwd naar het resultaat, stuur gerust een fotootje!

1. BOUW EEN DIERENAMBULANCE

Onze dierenambulancemedewerkers staan dag en nacht klaar voor dieren in nood. Ze verlenen eerste hulp aan zieke, gewonde en zwervende dieren die worden opgevangen en vervoerd naar de dierenarts. Dat gaat ieder jaar om duizenden dieren. En dan hebben we het niet alleen over honden en katten, maar ook over wilde dieren zoals egels, eenden en dassen.

Wist je dat je een van onze dierenambulances kunt nabouwen? We hebben een bouwpakket voor jou gemaakt. We raden je aan het op A3-papier uit te printen, op wat dikker papier. Het kan ook op A4-papier, maar dat is wel een hoop gepriegel.

En pssst... als je er bovenin een gleuf in maakt, heb je een mooie spaarpot! Zo kun je sparen voor de dieren... of gewoon voor jezelf. Sparen voor de dierenambulance kan trouwens ook via ons actieplatform, waar je een eigen actie kunt starten!

Download hier de dierenambulance bouwplaat: Bouwplaat Dierenambulance

2. GEEF KLEUR AAN DE ASIELEN

Jaarlijks raken duizenden honden, katten, konijnen, knaagdieren en nog veel meer diersoorten hun thuis kwijt, omdat ze verdwalen, worden gedumpt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze gezorgd kan worden. Al deze dieren vangen we liefdevol op in onze dierenopvangcentra. We bieden ze tijdelijk onderdak en ze krijgen extra medische zorg als dat nodig is. We doen er alles aan om ze zo snel mogelijk bij een nieuw, fijn baasje te krijgen.

Ben jij onwijs goed in kleuren? Of vind je dat gewoon lekker rustgevend? Download dan onze kleurplaat!

Download hier onze Dierenbeschermingskleurplaat:
Kleurplaat Dierenasiel

3. DOE EEN HOND OF KAT NA

Wist je dat honden en katten in onze dierenasielen héle liefdevolle zorg krijgen van onze asielmedewerkers? Behalve onderdak hebben dieren natuurlijk eten en drinken nodig. Sommige dieren hebben ook medicijnen nodig of zijn in behandeling bij een dierenarts. We vinden het belangrijk dat de asieldieren ook de nodige portie liefde binnenkrijgen. Onze vrijwillige kattenkroelers en hondenuitlaters geven de dieren net dat extraatje.

Wil jij jezelf ook een dagje omtoveren tot hond of kat? Dat kan! Print het masker naar keuze uit, kleur hem in, versier hem, maak er een elastiek aan vast en zet hem op! Tadaaa!

Download hier het hondenmasker:
Masker hond

Download hier het kattenmasker: Masker kat

4. BAK DIERENKOEKJES

Zijn jouw huisdieren ook zo dol op koekjes? Koekjes kunnen een fijne beloning of gewoon een lekker tussendoortje zijn voor je dier. Let je wel op dat je niet te veel koekjes geeft? Wist je dat ruim een derde van onze huisdieren in Nederland te dik is? Net als voor mensen is snoepen ongezond en kan het allerlei gezondheidsklachten veroorzaken. Dat betekent niet dat wij of onze huisdieren nooit meer wat lekkers mogen! We delen daarom ook gewoon wel deze superleuke recepten voor hondenkoekjes en voor dierenkoekjes voor jezelf en je familie.

Download hier het recept voor hondenkoekjes: Recept hondenkoekjes

Download hier het recept voor dierenkoekjes: Dierenkoekjes voor jou

5. EN PUZZELEN MAAR!

Tot slot vertellen we je graag over hoe belangrijk puzzelen voor asielhonden en -katten kan zijn. Onze asieldieren zitten in het dierenasiel best veel in hun 'hok'. Hoe zeer onze dierenasielmedewerkers ook hun best doen, dat is toch een stukje saaier dan in een fijn thuis met van alles te doen! Door honden en katten puzzels en snuffelspelletjes te laten doen, hebben ze wat leuks te doen. En ze worden nog beloond ook, met een lekker koekje bijvoorbeeld.

Ben jij ook goed in puzzelen? Voor jou hebben we ook een aantal puzzels verzameld.

Download hier de puzzels: Dierenpuzzels

Spreekbeurten

Moet jij binnenkort een (virtuele) spreekbeurt houden? Laat je inspireren door onze spreekbeurtenpagina!!