Dit is Lara

Je hebt een hond! Wat fijn! Een goede relatie met je hond staat aan de basis van een plezierig leven samen. Zo'n relatie krijg je niet vanzelf. Je moet eraan blijven werken en er is altijd meer te leren over je hond, zijn behoeften en zijn manier van communiceren. We delen daarom de komende tijd handige filmpjes met jou waarop je kunt zien hoe onze Gehoorzame Huishondtrainer Myrna handige tips geeft, met hond Lara in de hoofdrol.

Lara: onze held op sokken


Dit is Lara. Ze is 1 jaar oud en werd in een laboratorium als proefdier geboren; niet zo'n fijne start voor een pup. Zoals je kunt zien is Lara een beagle, maar dan is ze waarschijnlijk gekruist met een teckel. Na een korte periode in het laboratorium is ze via Stichting Hulp en Herplaatsing Huisdieren op Ik Zoek Baas terecht gekomen en heeft ze een welverdiend fijn huis gevonden.

Vanwege haar 'vreemde' start werd Lara als pup slecht gesocialiseerd, maar intussen heeft ze veel geleerd en is ze goed gewend aan het leven in huis en op straat. Ze is nog wel snel bang voor onbekende situaties. Dat kun je ook wel aan haar staartje zien op onze filmpjes; oefeningen doen vindt ze leuk, maar die cameramannen waren toch een beetje vreemd voor haar...

We zijn dol op onze Lara! Ze is lekker eigenwijs en speelt graag met haar baas. Ze kan ook prima loslopen en met andere honden spelen. Lara is gek op haar familie en ziet ook de poezen als speelkamaraadjes. Inmiddels kan ze ook al een aantal uur alleen zijn. Ze is gek op eten en thuis ligt ze het liefst op een warm plekje, idealiter met iemand die haar eindeloos op haar buikje kriebelt. 

We zijn trots op onze Lara! Hopelijk kan ze jou en jouw hond veel leren. Net als zij de lessen in de filmpjes ooit heeft geleerd.

Joop: meneer de invaller


Dit is Joop. Soms neemt Joop het stokje van Lara even over. Hij is een kruising Duitse Herder x Rottweiler/Husky. Joop is een13 jaar oude gentleman, die toen hij 5 maanden oud was uit Dierenopvangcentrum Spijkenisse werd geadopteerd. Hij stond bekend als een wat moeilijke hond (niet zo raar, met zo'n turbulente start), maar na voldoende trainen is hij een fijne, trouwe huishond geworden. Zijn baasjes hebben vooral veel aandacht besteed aan zijn diepgewortelde jachtinstinct. De katten thuis leken daar de dupe van, maar gelukkig kwam het allemaal goed. Joop is een superlieve hond en hij is dol op kinderen. Ondanks zijn seniorenstatus, wandelt hij maar al te graag een flink stuk en kan hij zijn hardlopende baasje prima bijhouden.

En dit is Myrna


We stellen je natuurlijk ook voor aan trainer Myrna. "Mijn moeder beweert dat mijn eerste woordje 'hond' was...", zegt Myrna. Dat ze al meer dan 20 jaar als vrijwilliger lesgeeft aan mensen met honden is dan ook geen verrassing. Na wat omzwervingen en diverse cursussen, heeft ze haar plek als hondentrainer bij de Gehoorzame Huishond-school in Ridderkerk helemaal gevonden. Wat Myrna vooral leuk vindt bij het begeleiden van baasjes en honden is de band tussen hond en baas die steeds hechter wordt. Ze leren elkaar beter kennen en baasjes reageren trots als hun hond zichtbaar iets heeft geleerd. Bijvoorbeeld dat ze probleemloos loslopen in het bos. "Daar doe je het toch voor!"