Lara leert

Kennen jullie Lara nog? Ze werd geboren als proefdier. Gelukkig is ze uit het laboratorium gehaald en woont ze nu bij een fijn gezin. Als pup werd ze niet gesocialiseerd, maar met lessen van onze Gehoorzame Huishond-school is het helemaal goed gekomen met Lara. Ze heeft al veel geleerd en doet met zichtbaar plezier oefeningen met onze trainer Myrna.

Vorig jaar deelden we zeven weken lang een filmpje waarin Lara jou en je hond een leertip geeft. Hierin behandelen Lara en Myrna basisvaardigheden die van belang zijn voor iedere hondenbezitter. Hartstikke leuk én leerzaam! Inmiddels is het tijd voor seizoen 2 van Lara leert. Iedere vrijdag komt er een nieuwe video online. We wensen je veel kijk- en oefenplezier!  

Seizoen 2

In deze video gaat onze hondentrainster Myrna met de clicker aan de slag! Door middel van de positieve clickertraining-methode leert Myrna aan oud-labhond Lara dat gewenst gedrag beloond wordt.

Seizoen 1 

De eerste les richt zich op het contact maken met je hond. Door bijvoorbeeld een spelletje te doen of high five te leren.

Hoe zorg je ervoor dat je hond netjes meeloopt?

Lara leert een nieuw commando van trainster Myrna: Hier komen!

Voor deze les heeft Lara even haar plekje geruild met goeie oude dibbes Joop. Een voorbeeldige hond die de commando's Zit, Af en Lig tot in de puntjes beheerst. 

Voor deze les heeft Lara even haar plekje geruild met goeie oude dibbes Joop. Hij zit al geduldig klaar om geborsteld en de nagekeken te worden, maar blijkt niet helemaal gecharmeerd van de gebitscheck.

Lange wandelingen saai? Niet als je tijdens het lopen spelletjes doet met wat je in de omgeving aantreft. Obstakels, tunneltjes en verstopplekken bijvoorbeeld. Myrna en Lara hebben in ieder geval een hoop lol samen.

Maak van je hond een speurhond! Nee grapje, dat kan 'ie al, een hond speurt van nature. Leuk om te doen met je hond en hij raakt er een hoop energie mee kwijt. Invaller Joop kan het ook!