Lara leert

Kennen jullie Lara nog? Ze werd geboren als proefdier. Gelukkig is ze uit het laboratorium gehaald en woont ze nu bij een fijn gezin. Als pup werd ze niet gesocialiseerd, maar met lessen van onze Gehoorzame Huishond-school is het helemaal goed gekomen met Lara. Ze heeft al veel geleerd en doet met zichtbaar plezier oefeningen met onze trainer Myrna.

Vorig jaar deelden we zeven weken lang een filmpje waarin Lara jou en je hond een leertip geeft. Hierin behandelen Lara en Myrna basisvaardigheden die van belang zijn voor iedere hondenbezitter. Hartstikke leuk én leerzaam! Inmiddels is het tijd voor seizoen 2 van Lara leert. Iedere vrijdag komt er een nieuwe video online. We wensen je veel kijk- en oefenplezier!  

Les 9: Hond Lara leert een halsband of tuig te dragen. 

In deze aflevering laat hondentrainster Myrna de voor- en nadelen zien van het gebruiken van een halsband of tuig bij de hond. Waar moet je op letten als je een halsband of tuig aanschaft? En bij welke situatie past welk middel het best, de halsband of het tuigje?

Eerdere afleveringen

Bekijk hieronder de eerdere aflevering van seizoen 2. Of ga direct naar het eerste seizoen van Lara leert.
Les 1: Trainen met de clicker

In deze video gaat onze hondentrainster Myrna met de clicker aan de slag! Door middel van de positieve clickertraining-methode leert Myrna aan oud-labhond Lara dat gewenst gedrag beloond wordt.Les 2: De clicker als beloning
In deze video gaan hondentrainster Myrna en hond Lara weer met de clicker aan de slag! Door middel van de positieve clickertraining-methode leert Myrna aan oud-labhond Lara dat aandacht voor de baas tijdens de wandeling, beloond wordt.Les 3: pup Billy leert happen af
In deze video gaat hondentrainster Myrna aan de slag met een vriendinnetje van hond Lara: Pup Billy! Billy is een gezellige, levendige en vrolijke pup die in haar enthousiasme in je hand of kleren kan happen. Dit is volkomen normaal en speels-lerend gedrag voor een pup, maar het is gedrag dat je als baas liever onder controle hebt, daarom leert Myrna tijdens deze training aan Billy dat niet happen beloond wordt. Ook deze keer werkt Myrna met de clicker.


 


Hond Lara leert netjes aan de riem lopen

Les 4: Hond Lara leert netjes aan de riem lopen
In deze video leert hondentrainster Myrna aan hond Lara dat trekken aan de riem niets oplevert, maar dat dichtbij Myrna blijven een beloning betekent! Door middel van de positieve clickertraining-methode leert Myrna oud-labhond Lara aan om met een ontspannen lijn naast Myrna te lopen.

Les 5: Hond Lara leert alleen thuisblijven 
In deze video gaat hondentrainster Myrna met hond Lara oefenen in het alleen thuis blijven. Myrna bouwt dit langzaam en stapsgewijs op, zodat Lara het vertrouwen heeft dat haar baasje ook weer thuiskomt.

Les 6: Hond Lara Leert wennen aan de bench (maar is dat wel nodig?)
In deze video laat hondentrainster Myrna hond Lara wennen aan een het verblijven in een hondenbench. Myrna bouwt dit langzaam en stapsgewijs op, zodat Lara de bench als een veilige plek ziet waar ze lekker in kan slapen, net zoals in haar mand.


Les 7: Honden Lara en Tess leren speuren.  
In deze video laat hondentrainster Myrna niet alleen aan de slag met Lara, maar ook met Lara's vriendin Tess! Een hele leuke en energieke hond die wel van een spelletje houdt. Het is belangrijk om energieke honden zoals Tess wat uitdaging te geven, zodat ze hun energie kwijt kunnen. 


Les 8: Hond Lara leert een muilkorf dragen.

In deze video laat hondentrainster Myrna hond Lara wennen aan het dragen van een muilkorf. Door middel van de positieve clickertraining-methode leert Myrna aan oud-labhond Lara de muilkorf dat de muilkorf niets naars is, maar dat het een middel is dat gedragen kan worden, net als een halsband of tuigje.

Seizoen 1

Bekijk hieronder seizoen 1 terug. Van contact maken met je hond, wandelen zonder te trekken, tot spelletjes spelen tijdens een wandeling of samen leren speuren.
Klik op de onderwerpen om de video te bekijken.

De eerste les richt zich op het contact maken met je hond. Door bijvoorbeeld een spelletje te doen of high five te leren.

Hoe zorg je ervoor dat je hond netjes meeloopt?

Lara leert een nieuw commando van trainster Myrna: Hier komen!

Voor deze les heeft Lara even haar plekje geruild met goeie oude dibbes Joop. Een voorbeeldige hond die de commando's Zit, Af en Lig tot in de puntjes beheerst. 

Voor deze les heeft Lara even haar plekje geruild met goeie oude dibbes Joop. Hij zit al geduldig klaar om geborsteld en de nagekeken te worden, maar blijkt niet helemaal gecharmeerd van de gebitscheck.

Lange wandelingen saai? Niet als je tijdens het lopen spelletjes doet met wat je in de omgeving aantreft. Obstakels, tunneltjes en verstopplekken bijvoorbeeld. Myrna en Lara hebben in ieder geval een hoop lol samen.

Maak van je hond een speurhond! Nee grapje, dat kan 'ie al, een hond speurt van nature. Leuk om te doen met je hond en hij raakt er een hoop energie mee kwijt. Invaller Joop kan het ook!