Lara leert

Lara werd geboren als proefdier, maar gelukkig werd ze uit het laboratorium gehaald en woont ze nu bij een fijn gezin. Als pup werd ze niet gesocialiseerd, maar met lessen van onze Gehoorzame Huishond-school is het helemaal goed gekomen met Lara. Ze kan nog wel wat angstig reageren op vreemde mensen (zoals onze cameraman), maar ze vindt het superleuk om allerlei oefeningen te doen met onze trainer Myrna.

Vorig jaar deelden we zeven wekenlang een filmpje waarin Lara jouw hond en jou een leertip geeft. Op deze pagina kun je alle lessen nog eens terugkijken. We wensen je veel oefenplezier! 

De eerste les richt zich op het contact maken met je hond. Door bijvoorbeeld een spelletje te doen of high five te leren.

Hoe zorg je ervoor dat je hond netjes meeloopt?

Lara leert een nieuw commando van trainster Myrna: Hier komen!

Voor deze les heeft Lara even haar plekje geruild met goeie oude dibbes Joop. Een voorbeeldige hond die de commando's Zit, Af en Lig tot in de puntjes beheerst. 

Voor deze les heeft Lara even haar plekje geruild met goeie oude dibbes Joop. Hij zit al geduldig klaar om geborsteld en de nagekeken te worden, maar blijkt niet helemaal gecharmeerd van de gebitscheck.

Lange wandelingen saai? Niet als je tijdens het lopen spelletjes doet met wat je in de omgeving aantreft. Obstakels, tunneltjes en verstopplekken bijvoorbeeld. Myrna en Lara hebben in ieder geval een hoop lol samen.

Maak van je hond een speurhond! Nee grapje, dat kan 'ie al, een hond speurt van nature. Leuk om te doen met je hond en hij raakt er een hoop energie mee kwijt. Invaller Joop kan het ook!