Het leven van een rugzakpup

15 januari 2021

Charlie, Louie en Olimar zijn nog geen dag oud als ze in een kinderrugzak van Walt Disneys ‘Frozen’ worden gevonden. Pasgeboren en al vechten voor je leven, want hele jonge pups kunnen hun temperatuur zelf nog niet reguleren. De hondjes zijn er slecht aan toe. Piepklein, hongerig en koud worden ze Dierenasiel de Kuipershoek binnengebracht. Hoe gaat het nu met de rugzakpups?

De drie pups werden in deze rugzak achtergelaten.
Piepklein, hongerig en koud komen Charlie, Louie en Olimar het dierenasiel binnen.

Een lastige start

Bij aankomst in het dierenasiel worden de hondjes eerst opgewarmd. Daarna gaan ze naar een gastgezin. Hier krijgen ze wel acht keer per dag de fles. Buikjes, rugjes en pootjes worden gewreven, kopjes geaaid en geruststellende woorden in kleine oortjes gefluisterd. Ook is het belangrijk regelmatig hun buikjes te masseren om de darmen op gang te helpen. De eerste dagen zijn spannend. Charlie, Louie en Olimar zijn slecht gestart. Gelukkig zijn ze bij het gastgezin in goede handen.

Al snel wordt duidelijk dat broertje Olimar het helaas niet gaat redden. Hij drinkt niet zo gulzig als zijn broertje en zusje en sterkt ondanks de goede zorg maar niet aan. De dierenarts constateert een levensbedreigende en pijnlijke afwijking bij Olimar en raadt aan om hem niet langer te laten lijden. Een hele verdrietige beslissing, maar voor het hondje wel de beste.

Charlie en Louie eten zich rond

Charlie (wit) en Louie (beige) drinken zo gulzig hun melk dat ze groeien als kool. Ze zijn nieuwsgierig en gezond en laten zich het goede leven bij het gastgezin welgevallen. Louie is zo’n schrokop dat hij een afgemeten flesje krijgt, omdat hij anders te dik wordt. Charlie slaat haar broertje meewarig gade. Ondertussen houdt huishond Maximus een oogje in het zeil.

Charlie en Louie eten hun buikjes rond.
Charlie, Louie en huishond Maximus.
Charlie en Louie groeien bij het gastgezin steeds sneller. Ze eten zelfstandig pap, mousse en geweekte brokjes. Ze zitten bomvol energie! De woonkamer is één groot speelterrein en de rest van de wereld? Eén groot avontuur. Charlie krijgt tandjes en ontdekt dat ze kan blaffen. Ze laat het haar broertje merken als hij te lomp met haar speelt. Het is de komende weken belangrijk voor de pups dat ze kunnen opgroeien in een veilige en stabiele omgeving. Daarna krijgen ze een echte baas.

Van al dat spelen word je moe.

Een hondenleven

Door hun nieuwe baasjes zijn Charlie en Louie omgedoopt tot Lana en Max. Wat hebben ze het goed! Er is een tuin, waarin ze takjes vinden om op te kauwen. Een moestuin, waar Max niet alleen muizenholletjes, maar ook een nieuw talent: graven! ontdekt. ‘Verover de bult’ – het spel waarbij je in aanvalshouding, ieder aan een kant van de bult in de tuin in het gras gaat liggen, degene die als eerste gaat rennen en gepakt wordt is het haasje.

Bovendien leren ze allemaal andere dieren kennen. Zo is er niet alleen grote hondenzus Lizzy, die in het begin niets van de onbehouwen donderstralen wilde weten, maar die het inmiddels wel gezellig vindt als ze over de rand van de mand heen klimmen om zich tegen haar aan te vleien. Er zijn ook kippen, er is een kat, een gans en een geit. Er zijn eenden, duiven, ezels, alpaca’s, wallaby’s en papegaaien in een ruim opgezette setting. Genoeg te zien!

Lana bekijkt nieuwsgierig de papegaaien en andersom.
Als de pups niet naar de papegaaien kijken, zijn ze wel met speeltjes en knuffels in de weer. Van het gastgezin heeft Lana een schaapjesknuffel gekregen waarop ze bijzonder gesteld is. Ze sleept ermee door het huis of ligt ermee in haar mand. Op het moment is zij de drukste van de twee. Vaak bijt ze speels in het riempje van Max. 

Lanen en Max met hun lievelingsknuffels.
Lana en Max kunnen nog steeds flink eten. Bij hun nieuwe baasjes zijn ze verzekerd van een levensvoorraad brokjes (uiteraard krijgen ze een gezonde dosis per keer). De zindelijkheidstraining is begonnen en ze leren al om aan de riem te lopen. Vervelen zullen ze zich met zoveel leuke dingen om te doen niet snel! 

Bedankt!

Het allerbeste aan dit verhaal is natuurlijk dat er voor Charlie en Louie, nu Lana en Max, na een slechte start tóch nog een mooie toekomst ligt ... Zo kan het natuurlijk ook en dat komt mede dankzij jullie! We willen iedereen hartelijk bedanken voor de steun en betrokkenheid!