1,5 miljoen handtekeningen tegen kooien

Meer dan 1,5 miljoen mensen hebben het Europees burgerinitiatief ‘Stop de Kooien’ ondertekend. Een groot succes! Het initiatief roept de Europese Commissie op een einde te maken aan het gebruik van kooien in de veehouderij voor moedervarkens, legkippen, konijnen, kalveren, eenden, ganzen en kwartels vanwege het grote dierenleed.
1,5 miljoen handtekeningen tegen kooien

Kooien zijn wreed en niet meer van deze tijd

In Europa verblijven nog steeds miljoenen dieren in krappe kooien met weinig bewegingsvrijheid waardoor ze nauwelijks natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Dit leidt naast verwondingen tot veel stress, frustratie en afwijkend gedrag. Hoog tijd dat de EU stopt met dit wrede, achterhaalde systeem. In de commerciële veehouderij zijn voor alle dieren alternatieven beschikbaar die beter dierenwelzijn garanderen.

160.000 Nederlandse handtekeningen

De oproep is breed gesteund: in 18 Europese landen werd de drempel voor het vereiste aantal handtekeningen overschreden. Zo ook in Nederland waar bijna 160.000 handtekeningen zijn opgehaald. Iedereen die heeft getekend, enorm bedankt! Het is nu aan de EU om te luisteren naar de burgers en in actie te komen.


Over Stop de Kooien

'Stop de Kooien' is een van de grootste dierenwelzijnscampagnes ooit; meer dan 150 organisaties uit heel Europa doen mee. Initiatiefnemer is Compassion in World Farming (CIWF). In Nederland wordt het burgerinitiatief naast CIWF ondersteund door Bont voor Dieren, CAS-International, de Dierenbescherming, Eyes on Animals, Foodwatch Nederland, Partij voor de Dieren, Varkens in Nood, VierVoeters, Wakker Dier en World Animal Protection.