Actie tegen nertsenfokkerijen

Jaarlijks komen bijna 6 miljoen nertsen aan hun einde in de Nederlandse bontindustrie. Daarom roepen de Dierenbescherming en Bont voor Dieren gezamenlijk het publiek op om steun te betuigen aan de nertsen. Op 11 december is er een actie op het Plein in Den Haag, waar een gedenkkooi verrijst waaraan mensen een berichtje of bloemetje kunnen hangen.
Actie tegen nertsenfokkerijen

Vorig jaar werd in Nederland het nertsenfokverbod van kracht dat een einde moest maken aan de bontfokkerijen in Nederland. Hierop stapten de nertsenhouders naar de rechter, die helaas oordeelde dat de door het Rijk geleverde compensatie onvoldoende was. De staatssecretaris ging gelukkig in Hoger Beroep tegen deze uitspraak en wacht het vonnis af. Ondertussen willen Bont voor Dieren en de Dierenbescherming de nertsenhouders duidelijk maken dat er voor bontfokkerijen in Nederland geen plaats meer is en roepen ze op om op te houden met procederen.

Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming zegt hierover: “85% van de Nederlanders wil geen bontfokkerijen in Nederland. Het parlement heeft ook tot een verbod besloten. Het is onbegrijpelijk dat de 160 nertsenhouders hun verzet niet staken en de realiteit onder ogen zien”.

Petitie tegen nertsenfokkerijen

Om de weerstand tegen bontfokkerijen nog eens extra duidelijk te maken, zijn de Dierenbescherming en Bont voor Dieren een gezamenlijke petitie gestart. Op de campagnesite www.samentegenbont.nl vind je informatie over de nertsenhouderij in Nederland. Ook kun je hier de petitie tekenen.

Bont voor Dieren directeur Nicole van Gemert: “Het blijkt dat veel mensen geen idee hebben van de immense bio-industrie die Nederland nog steeds heeft als het om bont gaat. Met onze actie in Den Haag willen we de bijna zes miljoen slachtoffers een gezicht en stem geven.”