Amersfoort opent hypermodern Dierenbeschermingscentrum

Amersfoort heeft de eer om morgen het eerste Dierenbeschermingscentrum van Nederland te openen. Het centrum voldoet aan de modernste eisen voor dierenopvang, is innovatief en duurzaam gebouwd en kan jaarlijks zo’n 3.400 dieren opvangen. In het bijzijn van medewerkers en genodigden verricht de burgemeester van Amersfoort, Lucas Bolsius, de officiële opening .
Amersfoort opent hypermodern Dierenbeschermingscentrum

Het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort is het eerste van een reeks professionele Dierenbeschermingscentra die de Dierenbescherming door het hele land wil realiseren. Bij het ontwerp van het gebouw is rekening gehouden met de strenge eisen die de Dierenbescherming stelt aan nieuwe opvangcentra, waardoor een sterk verbeterd dierenwelzijn kan worden gegarandeerd.

Meer ruimte

Zo hebben de dieren meer ruimte dan wettelijk voorgeschreven, worden honden niet tegenover elkaar geplaatst en worden de verschillende diersoorten nog beter van elkaar gescheiden. Al die maatregelen zorgen ervoor dat de dieren minder stress ervaren, er minder kans is op uitbraak van ziektes en dat de dieren meer beweging krijgen.

Innovatief en duurzaam

Het Dierenbeschermingscentrum is niet alleen zeer diervriendelijk, maar ook innovatief en duurzaam gebouwd. Zo wordt het regenwater opgevangen voor schoonmaak en toiletten, zijn er zonnecollectoren en -boilers geplaatst en wordt het gebouw verwarmd met een biogas en warmte terugwininstallatie voor minder co2 uitstoot.

Tweede Dierenbeschermingscentrum

In Limburg begint de Dierenbescherming binnenkort ook met de bouw van een modern Dierenbeschermingscentrum aan de N297 in Born (gemeente Sittard-Geleen). Dit tweede Dierenbeschermingscentrum wordt inclusief een ecologisch park gerealiseerd op een terrein van bijna 2 hectare.

Het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort is mede mogelijk gemaakt door een substantiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij van 1 miljoen euro, de gemeente Amersfoort, sponsoren, leden, donateurs en vrijwilligers.