Augustus: bont, vacht en veren

Augustus is voor veel mensen een rustige maand waarin volop vakantie gevierd wordt. Voor de Dierenbescherming was er de afgelopen maand genoeg te doen! Hittestress, gedumpte dieren, jonge dieren zonder papa of mama… Gelukkig liep het voor veel dieren goed af. We delen daarom graag goed nieuws uit de maand augustus met jou.
Augustus: bont, vacht en veren

Vacht, vacht en nog meer vacht

Einde bontfokkerij in Nederland!
Na jarenlang strijden komt er eindelijk een eind aan de bontfokkerij in Nederland! De overheid had al besloten dat het houden van nertsen voor hun vacht per 1 januari 2024 niet langer was toegestaan, maar om coronaredenen is deze einddatum vervroegd naar dit jaar. Het is wel triest dat het coronavirus nodig was om hier te komen, maar we zijn blij dat er nu eindelijk een einde komt aan het leed van miljoenen nertsen in de Nederlandse nertsenfokkerij.

We zijn blij dat er nu eindelijk een einde komt aan het leed van miljoenen nertsen in de Nederlandse nertsenfokkerijen.

Update hondje Miky
Van bontnieuws springen we over naar vachtnieuws: begin augustus namen we contact op met de nieuwe baasjes van Miky. Onze Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) nam half juni een hond in beslag die in een achtertuin zat met een zwaar vervilte vacht. Nadat deze hond, die we Miky noemden, bij een opslaghouder verbleef, kwam hij terecht bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort waar onze dierverzorgers zich direct liefdevol over hem ontfermden. Het duurde gelukkig niet lang voordat Miky een nieuw baasje vond. Het verschil tussen Miky toen we hem vonden en Miky nu is ongelooflijk. Lees en zie hier hoe het nu met Miky gaat. We zijn blij dat Miky goed terecht is gekomen!

Miky voor en Miky na.

Opvang hondje Demis
We kwamen deze maand nog een hond tegen met een zwaar verwaarloosde vacht. Demis werd met zijn vervilte, dikke vacht aan een boom vastgebonden, terwijl het buiten boven de 30°C was. Het hondje moet het snikheet hebben gehad. Dierenambulance de Wouden bracht Demis naar Dierenasiel de Swinge waar snel een trimster werd ingeschakeld. Wederom kwam er een compleet ander hondje onder de dikke laag vacht vandaan. Demis verblijft nog altijd bij Dierenasiel De Swinge en zal binnenkort voor adoptie op de website verschijnen en op www.ikzoekbaas.nl.

Poe wat een hitte!

Wat was het heet hè, half augustus! In onze dierenasielen liepen de temperaturen ook hoog op, maar gelukkig bedachten onze medewerkers allerlei verkoelende maatregelen voor de dieren. Zie hier hoe onze asielhonden, -katten en konijnen de zomerhitte ‘overleefden’.
Of katten van water houden? Bij Dierenasiel Zuidwolde waren de katten hartstikke blij met de waterspelletjes die voor hen klaargezet werden!

Succesvolle operaties

We willen in dit nieuwsbericht ook de vele donateurs bedanken die een financiële bijdrage leverden aan verschillende operaties en medische behandelingen van asieldieren. Dankzij jullie giften konden we American Bully Femke, die vermoedelijk als fokteefje werd gebruikt en heel wat mankeerde, meteen goed helpen.Femke is een ontzettende lieve knuffelkont! Ondanks haar vermoedelijk roerige verleden.Kat Rody kwam bij ons Dierenopvangcentrum Krimpen aan den IJssel binnen met een verbrijzeld pootje en heeft een succesvolle operatie achter de rug. De komende maanden kan hij rustig herstellen, zodat hij straks gezond op vier pootjes verder kan.

Dit jonge katje (Rody) kwam met een verbrijzeld pootje bij ons binnen. Hij heeft inmiddels een pittige operatie achter de rug.De 10 jaar oude Binkie kwam bij Dierenopvangcentrum Spijkenisse binnen met een bloedoor, een slecht gebit en twee tumoren. Binkie is misschien al wat ouder, maar hij zit bomvol levenslust! We wilden hem hoe dan ook een fijne oude dag bezorgen en door jullie kunnen we hem goed helpen! Nogmaals dank!

Onze senior Binkie kan aan zijn bloedoor, gebit en tumoren geholpen worden!

Van gewond naar vrijheid

Onze wildopvangcentra hebben ook deze maand weer verschillende herstelde dieren vrij kunnen laten. Dat is altijd mooi nieuws! Bij Wildopvang Krommenie ontdekten we twee maanden geleden een schokkende gebeurtenis. Een boot voer twee keer bewust over een familie zwanen heen, het hele gezin was op slag dood, behalve een van de jonge zwaantjes. Deze arme drommel raakte gewond door een bootschroef en werd direct opgevangen en intensief verzorgd in onze wildopvang. Het goede nieuws is dat het zwaantje aansterkte en uitgroeide tot een grote, knappe zwaan. We konden hem dan ook (samen met zijn adoptiebroer) uitzetten deze week!

Het zwaantje voor en na.

Trots op Sjaak!

Verder mag Sjaak van Ruiten niet ontbreken aan dit maandbericht. Sjaak begon op 19-jarige leeftijd met het doen van vrijwilligerswerk voor de Dierenbescherming en nu, op 69-jarige leeftijd, werkt hij nog altijd bij onze Dierenambulance Noord-Holland Zuid! Hij redt en helpt dus al 50 jaar dieren! We zijn ontzettend blij met Sjaak en met alle andere medewerkers die zich vrijwillig zo gepassioneerd voor ons inzetten. Dierenvrienden met een hart van goud! Zonder jullie zou de Dierenbescherming niet functioneren.

Sjaak krijgt een toespraak van regiomanager Eva de Ridder.