Augustus: dieren redden in de zomer

Terwijl veel mensen van hun vakantie genoten, gingen wij door met het redden van dieren. We zijn blij dat we ook deze maand van slecht nieuws goed nieuws konden maken. We blikken graag met je terug op de maand augustus.


Augustus: dieren redden in de zomer

Verwaarloosde roofvogel in beslag genomen

In IJsselmonde leefde een roodstraartbuizerd op een sneekheet balkon in een veel te kleine ruimte, zonder beschutting tegen het weer en met verkeerd voedsel. De politie kreeg een tip en onze Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) nam de vogel in beslag. Het klinkt misschien vreemd om een roofvogel te houden... In Nederland is dat wettelijk toegestaan, mits je daarvoor een certificaat hebt en je het dier op de juiste manier verzorgt. Dat was bij deze vogel niet het geval. Inmiddels verblijft de roodstaartbuizerd elders in een ruimer hok en krijgt hij de juiste verzorging.

Een roodstaartbuizerd verbleef in een te kleine ruimte, zonder schuilmogelijkheden en met verkeerd voer.
Inmiddels heeft de roodstaartbuizerd een ruim verblijf en krijgt hij de juiste verzorging.

Dierenbescherming ruimt op tijdens Beach Cleanup Tour

Echt goed nieuws is het eigenlijk niet... Tijdens de Boskalis Beach Cleanup Tour van Stichting de Noordzee is 11.163 kilo afval van het strand geraapt. Het afvalprobleem is nog steeds ontzettend groot. Toch is het fijn dat de deelnemers, waaronder medewerkers van de Dierenbescherming, ervoor hebben gezorgd dat al dat afval (die 11.163 kilo) niet meer in zee terecht komt en dat dieren niet verstrikt kunnen raken in deze oude netten, plastic rommel en meer. Helaas blijft er veel rommel aanspoelen en laten mensen te veel vuilnis achter op de stranden. Met de Beach Cleanup Tour wordt daar in elk geval aandacht voor gevraagd.

Medewerkers van de Dierenbescherming hielpen mee met opruimen bij de Beach Cleanup Tour.

Gehoorzame Huishond Limburg opent nieuw schooljaar

Onze Gehoorzame Huishondschool in Limburg (Born) had het afgelopen jaar zwaar te verduren, omdat er te weinig trainers waren. Daardoor konden er geen nieuwe cursussen gegeven worden. Gelukkig zijn er weer trainers beschikbaar die enthousiast aan de slag gaan! Zo kon de hondenschool afgelopen week een feestelijke introductieles organiseren en is het schooljaar geopend.

Gelukkig kan Gehoorzame Huishond Limburg weer van start gaan.

Vermiste Coda na dertien dagen gevonden

De tien maanden oude kruising Duitse Herder/Labrador Coda was al dertien dagen vermist. Haar baasjes waren bang dat ze misschien niet meer leefde, maar bleven zoeken. Zij waren dan ook dolgelukkig en opgelucht dat onze Dierenambulance Midden Nederland haar wist te vangen op een verlaten eilandje bij Muiderberg. Coda was flink vermagerd, maar mankeerde verder gelukkig niets.

Na dertien dagen vermist, was Coda eindelijk weer terecht.