Baasjes zoeken naar maatje voor konijn

Ons project Happy Konijn zorgt voor veel telefoontjes van mensen die op zoek zijn naar een maatje voor hun konijn. Dat is goed nieuws! Het blijkt dat mensen vaak geen idee hebben dat konijnen liever niet alleen zijn.
Baasjes zoeken naar maatje voor konijn

Onze opvangcentra geven uitgebreide voorlichting over het koppelen van konijnen, omdat dit iets is dat met zorg, aandacht én tijd moet gebeuren. “Konijnen hebben zo hun voorkeur voor een maatje. Ze zijn niet heel kieskeurig, maar accepteren zeker niet iedere konijn”, vertelt Andrea Lokhoff, locatiebeheerder van het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort.

Speeddates

Om de konijnen te helpen met kiezen, organiseren onze opvangcentra speeddates. Tijdens zo’n speeddate gaat iemand van de opvang samen met het baasje op zoek naar een goede match. Andrea Lokhoff: “We zetten nooit zomaar twee konijnen bij elkaar, maar proberen voorzichtig en op neutraal terrein of de konijnen elkaar aardig vinden. Een gecastreerd mannetje met een of twee vrouwtjes is vaak de beste match”.

Juiste match

Met deze speeddates wordt zo goed als altijd een juiste match gevonden. De ene keer gaat dat sneller dan de andere keer, maar uiteindelijk vormt zich een stabiel koppel en hebben we weer een aantal konijnen happy gemaakt.