Blade en Pisto hebben maar drie pootjes

Blade en Pisto zijn twee heel verschillende konijntjes. Zo is Blade spierwit met prachtige blauwe ogen en is Pisto gitzwart, met diepbruine konijnenkijkers. Naast Blade (een grote vent) is Pisto een petite dametje. Toch hebben de twee een bijzondere overeenkomst: ze hebben maar drie pootjes.

Blade en Pisto hebben maar drie pootjes

Blade werd zwaar mishandeld

Blade kwam zwaar mishandeld bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort binnen. Het verhaal ging rond dat er met hem gevoetbald was. Dat klonk in eerste instantie absurd, maar een blik op Blades rechter achterpoot leek het verhaal te rechtvaardigen. Het zag er verschrikkelijk uit. Na een bezoek aan de dierenarts waar röntgenfoto’s werden gemaakt leek het steeds aannemelijker dat er daadwerkelijk met hem gevoetbald was. Blades poot was op meerdere plaatsen gebroken en er zat niets anders op dan te amputeren.

Er zat niets anders op dan Blades achterpoot te amputeren.

Een bijzonder veerkrachtig konijn

In het gastgezin waar hij mocht herstellen, bleek Blade een bijzonder veerkrachtig konijn. Hij herstelde goed en was ondanks alles dat hij heeft meegemaakt een echte lieverd. Voor de zekerheid werd besloten om nog even te wachten met vaccineren en castreren totdat hij écht voldoende was aangesterkt. Als ook dat achter de rug was, zou de zoektocht naar een fijn thuis én natuurlijk een lieve konijnendame, eindelijk beginnen.

Pisto zat in een veel te klein hok

Ook Pisto kwam bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort binnen met een ontzettend triest verhaal. Ze zat, samen met haar moeder en 5 broers! in een veel te klein hok. Ze had een open botbreuk die ook nog eens flink was gaan ontsteken. Hierdoor was voor Pisto een pootamputatie helaas onvermijdelijk.

Blade en Pisto mogen samen verhuizen

Blade en Pisto zijn een match made in heaven! Ze zijn helemaal hersteld en zoeken als stel een nieuw thuis, bij lieve baasjes die nét wat meer aandacht aan ze kunnen besteden dan nodig wanneer ze alle vier hun poten nog zouden hebben. Zo hebben ze vanwege hun geamputeerde pootjes graag een zachte ondergrond om op rond te hupsen. Ook kunnen ze het oor aan de kant waar het pootje mist, minder goed zelf schoonhouden. Daarbij kunnen ze wel wat assistentie van hun eigenaar gebruiken. Spreekt dit enorm leuke duo je aan? Neem dan snel contact op met infodbca@dierenbescherming.nl.

Spreekt dit enorm leuke duo je aan? Neem contact op met infodbca@dierenbescherming.nl.

Dierenleed voorkomen

Natuurlijk is het niet normaal om met een konijn te voetballen. Het is een ernstige vorm van dierenmishandeling en is strafbaar! Ben je getuige van een dier in nood door een ongeluk, mishandeling of verwaarlozing, of heb je een dierenambulance nodig? Dan is er één centraal nummer om te bellen: 144.

Met haar nieuwe strategische koers wil De Dierenbescherming nadruk leggen op het vóórkomen van dierenleed, zoals verwaarlozing als gevolg van impulsaankopen. Daarom hebben we de 'Dier & Mens Wijzer' in het leven geroepen, die het je makkelijker moet maken om bij de aanschaf van een huisdier, bewust in plaats van impulsief te kiezen. Hier kunnen potentiële baasjes voor acht van de meest voorkomende huisdieren nagaan of het klikt en of het gekozen dier ook bij hun leefstijl/ leefomgeving past.

Voor dierenlessen op school

Aan de slag met dierenwelzijn in de klas? Gebruik dan een van onze lessen over de omgang met huisdieren, dieren uit de natuur of over actuele dierenthema’s. Abonneren kan ook.

Bekijk alle lesbrieven