Bobbie en Teddy: 6 weken oud en gedumpt

De zes weken oude kittens Bobbie en Teddy werden verzwakt, ondervoed en uitgedroogd gevonden. Op een snikhete dag, gedumpt in een doos in de berm. Gelukkig was onze dierenambulance snel ter plaatse.

Bobbie en Teddy: 6 weken oud en gedumpt

De jonge katjes werden naar het Limburgse Dierenbeschermingscentrum gebracht. Daar bleek dat hun gezondheid erg broos was. Bobbie zat onder de vlooien, haar ogen traanden onophoudelijk en de vacht was besmeurd met snot. Ook Teddy keek waterig uit haar oogjes en snotterde hevig. Beide katten werden behandeld voor niesziekte.

Ook Teddy keek waterig uit haar oogjes en snotterde hevig.

Uit het dal

Om kittens in onze asielen te laten wennen aan een leven bij mensen thuis, mogen ze aansterken bij gastgezinnen. Het maakt de dieren socialer en makkelijker plaatsbaar. Dette Suppers is al vier jaar als gastouder verbonden aan de Dierenbescherming. Zij ontfermde zich over Bobbie en Teddy. Dette vertelt: "Ze kwamen vies, smoezelig en snotterig binnen. Vooral Bobbie had vreselijk last van niesziekte. Tijdens de sterilisatieoperatie, een standaard procedure, werden daarom ook gelijk haar traanbuizen doorgespoeld. Dat haalde in eerste instantie niets uit, Bobbies oogjes bleven troebel en vies." Maar het bleek een kwestie van geduld, want langzaam maar zeker krabbelde ze uit het dal.

Onafscheidelijk duo

Inmiddels gaat het een stuk beter met het tweetal. Ze zijn levendig en spelen volop. "Bobbie is een echte knuffelkont,” glimlacht Dette. “Ze komt graag bij me liggen en wil het liefst de hele dag kroelen. Als ik een andere kat knuffel, wordt ze zelfs een beetje jaloers. Teddy is terughoudender. Ik noem haar Little Miss Sunshine, omdat ze zo graag in het zonnetje ligt.” Hoe verschillend Bobbie en Teddy ook zijn, ze vormen een onafscheidelijk duo. Zodra ze groot, gezond en oud genoeg zijn, zullen ze samen naar een nieuwe thuis gaan.


Bobbie en Teddy hebben een ware transformatie ondergaan. Ze zitten nu vol levenslust en spelen de hele dag.

Afscheid nemen

Bobbie en Teddy transformeerden van verzwakte kittens naar prachtige, levenslustige poezen. De taak van Dette zit er bijna op. "Bobbies oogjes waren even zorgelijk, maar het komt helemaal goed met deze twee," bevestigt ze. Dat ze straks worden herplaatst is iets waar ze nog niet over na wil denken: "Tsja, het hoort erbij, afscheid nemen blijft moeilijk, maar ik weet dat ze goed terecht komen en daar doe ik het voor!"

“Afscheid nemen blijft moeilijk, maar ik weet dat ze goed terechtkomen en daar doe ik het voor.” -Dette Suppers, gastgezin voor Dierenbeschermingscentrum Limburg.


Help ons redden

Medewerkers en vrijwilligers van onze dierenambulances en opvangcentra staan dag en nacht klaar om dieren zoals Bobbie en Teddy te redden. De zorg brengt hoge kosten met zich mee. Niet alleen voor vervoer, verblijf en voeding, maar bijvoorbeeld ook voor medische zorg en socialisatie. We kunnen dit niet doen zonder jouw hulp. Help ons redden, steun de Dierenbescherming!