Brett was gebroken

Ondanks dat Brett nog maar 5 jaar oud is, kon hij bij binnenkomst nauwelijks op zijn poten staan. Hij was vuil en sterk vermagerd, maar werd liefdevol verwelkomd bij Dierentehuis Kennemerland, waar de schrik er bij onze collega’s goed inzat. Net nadat hij in zijn kennel was geïnstalleerd, troffen ze hem aan in een plas van braaksel en bloed. De dierenarts stond al bovenaan Bretts ‘plan de campagne’, maar werd nu met spoed geraadpleegd.

Brett was gebroken

Ondraaglijke pijn

Brett bleek behoorlijk uitgedroogd. De dierenarts legde hem aan het infuus en onderzocht zijn bloed. Uit het onderzoek bleek dat hij ook drie open botbreuken in zijn staart had. Arme Brett moet ondraaglijke pijn hebben gevoeld, ondanks dat bleef hij vriendelijk. Zijn staart was niet meer te redden en is geamputeerd. Pijnstilling en antibiotica geven gelukkig zichtbaar verlichting.

Brett ziek

Intensieve zorg

Onze dierverzorgers wijken niet van zijn zijde en bieden hem intensieve zorg. Brett kon eten niet goed verdragen. Hij had last van waterige ontlasting en moest steeds braken. Aan het begin kreeg hij daarom ieder uur kleine beetjes gevoerd, om de boel binnen te houden. Nu krijgt hij steeds een beetje meer met langere tussenpozen, tot hij weer normaal kan eten. Alles staat nu in het teken van zijn herstel. Onze asielmedewerkers doen er alles aan om hem er weer bovenop te krijgen.

Droevige update Brett - 30 maart 2022

De eerste stappen leken goed te gaan en Brett leek zich zichtbaar beter te voelen. Onze collega's hadden alle hoop en zagen al voor zich dat hij een tweede kans zou krijgen bij een nieuw baasje.

Helaas loopt het echter vaak anders dan we hadden gewild, zo ook met Brett. Ondanks de medicijnen waaronder pijnmedicatie, bleef hij te veel pijn houden. Hij bleef ook waterige ontlasting houden. Zo was hij het ene moment actief en het andere moment weer sloom en ziek. Onze collega's hebben verschillende soorten voeding en medicatie geprobeerd, maar niets hielp, hij werd almaar zwakker en zwakker. Ondanks alle inspanningen, zorg en vooral liefde konden we het leven voor hem niet pijnvrij maken. Dan moet je op een gegeven moment een beslissing nemen in het belang van het dier. Ook onze dierenarts was van mening dat het eerlijker was om afscheid te nemen… We vinden het vreselijk droevig en zijn ergens blij dat hij nooit meer pijn hoeft te lijden.