Burgerinitiatief ‘Cosmetica zonder dierenleed’ definitief naar Europese Commissie

Een paar maanden geleden schreven we al een bericht over het Europese burgerinitiatief ‘Cosmetica zonder dierenleed, maak Europa dierproefvrij’. Ondertussen zijn de verzamelde handtekeningen gecontroleerd en is het definitieve aantal 1.2 miljoen. Omdat hiermee de grens van een miljoen behaald is, zal de Europese Commissie in gesprek moeten met de campagnevoerders en het verzoek in overweging nemen.

Door: Lily Bangma Online redacteur

Burgerinitiatief ‘Cosmetica zonder dierenleed’ definitief naar Europese Commissie

Helaas worden meer dan 10 miljoen dieren in Europa gebruikt voor dierproeven. Ze lijden onder deze omstandigheden terwijl er steeds meer dierproefvrije technologieën zijn en ontwikkeld worden. Het Europese burgerinitiatief roept op tot strengere handhaving van het bestaande Europees verbod op dierproeven voor cosmetica en een verandering in de wet zodat ook het testen met chemische stoffen verboden wordt.

‘Cosmetica zonder dierenleed, maak Europa dierproefvrij’ heeft in 22 Europese landen grote steun gekregen, wat laat zien dat burgers door heel Europa achter dit burgerinitiatief staan. We zijn hier ontzettend blij mee!

Voor een wereld zonder dierproeven

Wij vinden dat er zo snel mogelijk gestopt moet worden met dierproeven. In ons land wordt hier gelukkig steeds meer over nagedacht en met succes aan gewerkt.