Chip je kat gratis in Alphen aan den Rijn

Ben je ook weleens bang dat jouw kat vermist raakt? Laat hem dan op 26 november gratis chippen en registreren bij de dierenambulance in Alphen aan den Rijn.

Chip je kat gratis in Alphen aan den Rijn

Als jouw kat een chip heeft en geregistreerd is, vergroot het de kans aanzienlijk dat hij weer bij je wordt teruggebracht als hij gevonden is. Ook al is dat ver van huis.

Dankzij de chip werden in 2020 ruim 48.000 katten in Nederland herenigd met hun baasje. Dat is 77% van het totaal aantal vermiste katten. Van de katten zonder chip kwam slechts 22% weer terug bij hun baasje.

Voorwaarden aan de actie

  • Alleen voor kattenbezitters uit Alphen aan den Rijn
  • De actie is op 26 november
  • Op = op, er is ruimte voor 200 katten

De actie vindt plaats op zaterdag 26 november, In totaal kunnen op deze dag 200 katten gratis gechipt worden. Let op: op = op. Zowel buiten- én binnenkatten kunnen worden gechipt. Let wel op: alleen katten uit de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen meedoen.

Maak een afspraak

Via de website van de gemeente kun je een afspraak inplannen:

Naar de website

Er geldt geen maximaal aantal chips per persoon. Het chippen kat(ten) vindt plaats op de locatie van de Dierenambulance Alphen aan den Rijn e.o., Produktieweg 12 in Alphen aan den Rijn.

Hoe werkt het chippen?

De chip heeft de grootte van een rijstkorrel. Wanneer de dierenarts de chip inbrengt, voelt je kat een klein prikje maar na plaatsing merkt je kat er niets meer van. Iedere chip bevat een uniek registratienummer dat gekoppeld is aan jouw gegevens. Elk asiel en elke dierenarts in Nederland kan de chip uitlezen. Daarom is het belangrijk dat je wijzingen in je telefoonnummer of adres gelijk doorgeeft. De dierenarts geeft je de informatie bij het chippen. Hierdoor kan jouw kat altijd weer naar je teruggebracht worden.

Chip de kat

Jaarlijks vangen we ruim duizenden verdwaalde katten op, waarvan we het grootste deel niet kunnen herenigen met de eigenaar omdat ze niet gechipt of goed geregistreerd zijn. Voorkom verdriet en chip je kat

Check je chip