Cooper heeft het niet gered

Een tijd geleden informeerden we jullie over Cooper. De situatie waarin een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) deze elfjarige, blinde hond aantrof was erbarmelijk. Zijn vacht was vreselijk vervilt en hij stonk door de ontlasting in zijn vacht. Cooper had ook extreem lange nagels die als wokkels door de klitten aan zijn poten staken. Helaas hebben we slecht nieuws voor iedereen die meeleefde.

Cooper heeft het niet gered

Na aandringen van de politie en de LID ging de eigenaar met Cooper naar de dierenarts. Door alle klitten zag je niet meteen hoe sterk vermagerd het arme dier was. De dierenarts constateerde dat Cooper ruim een jaar verwaarloosd was. Dat was voor de inspecteur de reden om hem mee te nemen.

Hij werd direct liefdevol opgevangen en kreeg alle aandacht en medische hulp. Maar ondanks alle goede zorgen, waren er zoveel complicaties dat de dierenarts Cooper in moest laten slapen. Dat is altijd een verdrietige beslissing.

Verwaarloosde dieren

Helaas is Cooper niet de enige die wij en de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming zo aantreffen. Achter de voordeur gaat veel dierenleed schuil. In 2021 heeft de LID maar liefst 14.470 inspecties uitgevoerd. En dat is nog altijd hard nodig. Voor Cooper was het te laat, maar gelukkig redden de meeste dieren het wél en krijgen zij een welverdiende tweede kans.

Samen kunnen we dieren in Nederland redden en beschermen. Help jij mee met een gift?

Steun dieren zoals Cooper