Dierenbescherming opent AEX Beurs

Bedrijven zouden duurzamer en diervriendelijker moeten investeren. Er kon daarom geen mooiere aanleiding zijn dan dierendag om de 'Gong' te mogen luiden bij de opening van de beurshandel in Amsterdam. Vandaag was de Dierenbescherming gevraagd aan deze al meer dan 400 jaar oude traditie gehoor te geven.
Dierenbescherming opent AEX Beurs

Benchmark voor dierenwelzijn

Voor de Dierenbescherming is de aanwezigheid op de beursvloer een mooie gelegenheid om te wijzen op het bestaan van een benchmark voor dierenwelzijn, waarin alle grote wereldwijde en ook Nederlandse bedrijven in de voedselindustrie zijn gewogen op hun dierenwelzijnsbeleid. Deze benchmark geeft bedrijven concrete mogelijkheden om duurzaam en diervriendelijk te investeren. Collega-dierenwelzijnsorganisaties Compassion in World Farming en World Animal Protection hebben de meerjarige, actuele benchmark voor dierenwelzijn opgesteld. Deze wordt gebruikt in gesprek met spelers in de voedselindustrie. Kijk hier welke investeerders al supporter en gebruiker zijn van de benchmark.
Uiteraard wijst de Dierenbescherming het bedrijfsleven vandaag ook op de mogelijkheid de campagne “Help ons redden” te ondersteunen met een gift. "Jaarlijks redden wij tienduizenden dieren in nood waar wij uw steun hard bij nodig hebben. De Dierenbescherming werkt graag samen met het bedrijfsleven aan een diervriendelijkere maatschappij, daarom zijn wij op zoek naar zakelijke partners en bedrijven die hun beleid willen verduurzamen".

Geschiedenis schrijven

Na een hartelijk welkom door onze gastheer en -dames, sprak woordvoerder Robbert ter Hart ons toe in de bestuurskamer van het Beursgebouw. Hij vertelde uitgebreid over de rijke en interessante geschiedenis van de beurs, het gebouw en haar gebruikers. Aan Mario Willemsen, onze Manager Finance de eer om als gonger of ook wel beursknecht genoemd, de beurs te openen door een ferme klap op de gong te geven.

Dierenbescherming luidt Beursgongv.l.n.r. Mario Willemsen, Monique Rutgers, Adinda van Esch, Rick Braam, Petra Elbers, Carmen Silos.

In het grote beursboek werd nog een kleine notitie geschreven ter herinnering aan de gebeurtenis, waar later ook onze foto in zal komen.

Het grote Beursboek nu ook met een Dierenbeschermingspagina.

Tombstone

Na afloop kregen we uit handen van Robbert ter Hart onze ‘eigen’ tombstone uitgereikt, een geschenk dat wordt uitgereikt bij een overname, deal of financiële transactie. We zullen hem een mooie plek geven.

Mario Willemsen ontvangt van Robbert ter Hart de tombstone in de klassieke bestuurskamer.

Kijk hiervoor de gemaakte film.