Dierenbescherming roept op tot steun wet aanpak dierenmishandeling

De Dierenbescherming roept donderdag in een open brief in De Telegraaf de leden van de Tweede Kamer op de nieuwe wet tegen ernstige dierenmishandeling te steunen.

Dierenbescherming roept op tot steun wet aanpak dierenmishandeling

'Decennialang pleiten wij nu al voor een gepaste straf voor mensen die onaanvaardbaar dierenleed veroorzaken: een onvoorwaardelijk en onherroepelijk verbod om nog langer dieren te mogen houden. Na jarenlang aarzelen en touwtrekken lijken veel politici nu eindelijk bereid een prima wetsvoorstel te omarmen (Kamerstuk 35892, Wet aanpak dierenmishandeling en dierverwaarlozing). U ook?'

Download de brief

Waarom een houdverbod?

De Dierenbescherming heeft er jaren voor geknokt, vaak aandacht voor gevraagd, zelfs enquêtes georganiseerd om de politiek te overtuigen dat er brede steun is voor deze straf: een zelfstandig houdverbod voor dierenmishandelaars. Het biedt niet alleen een rechter de mogelijkheid om dierenmishandelaars strenger te straffen en dierenleed te voorkomen, maar hiermee geeft de overheid ook een duidelijk signaal af dat zij mishandeling en verwaarlozing van dieren onacceptabel vindt.

Voor dierenwelzijn in de wet

Wij lobbyen om dierenwelzijn te verankeren in de wet. Door goede kaders, voorkom je immers dierenleed in bijvoorbeeld de vee-industrie en bij dierproeven. We lobbyen op landelijk niveau, maar ook in Europa, bij de provincies en gemeenten.

Lees alle dossiers