Dierenbescherming vindt behandeling kreeften misselijkmakend

De Dierenbescherming vindt het misselijkmakend hoe er door sommige koks met kreeften en krabben wordt omgegaan. Deze week werd nog maar eens duidelijk in uitzendingen van De Wereld Draait Door en het NOS achtuurjournaal.
Dierenbescherming vindt behandeling kreeften misselijkmakend

Afgelopen maandag was er in het tv-programma De Wereld Draait Door een item te zien waarin het recept van een krabcocktail centraal stond. Daarbij werden levende krabben in het programma getoond en werd er met weinig respect voor het dier over vangst en bereiding gesproken. Een dag later was er in het Achtuurjournaal van de NOS een bericht te zien over een Belgische kok die op tv de poten van een levende kreeft trok, het dier levend doorsneed en ook het levend koken was duidelijk in beeld. Hierbij werd volledig voorbij gegaan aan internationaal onderzoek waaruit blijkt dat dit vreselijk veel stress en pijn voor de dieren oplevert.Oproep aan koks

De confrontatie met deze beelden is voor de Dierenbescherming opnieuw aanleiding deze misselijkmakende manier van doen aan de kaak te stellen. De organisatie roept professionelen- en hobbykoks op om te stoppen met deze praktijken en op zoek te gaan naar minder dieronvriendelijke methoden. Voor zover op dit moment bekend is het toedienen van een elektrische schok om het dier te verdoven en/of te doden nog het beste alternatief. Uiteraard is het stoppen met gerechten, waar deze manier van doden voor nodig is, een nog betere optie.