Dierendag vier je thuis

Dankzij de virtuele open dag #Dierendagvierjethuis van de Dierenbescherming kun je vanuit huis genieten van een evenement boordevol inspirerende verhalen, praktische tips voor je huisdier en leuke workshops.

Dierendag vier je thuis

Bekijk het hele evenement hieronder, op Youtube, of lees verder onder de video om direct naar een van de onderdelen te gaan.

We beginnen deze open dag in Dierenasiel de Kuipershoek in Klarenbeek. Vrijwillig kattenverzorger Mascha geeft je een rondleiding, vertelt hoe ze vrijwilliger is geworden en waarom dat zo mooi is om te doen. Maar wat Mascha niet weet, is dat we op dierendag een verrassing voor haar in petto hebben...


Veel dieren komen in onze dierenasielen terecht nadat ze zijn opgehaald door een dierenambulance. Dierenambulance Brabant Zuid-Oost is met meer dan 10.000 ritten per jaar een een bezige bij. Maar hoe gaat het dit nu allemaal precies in z'n werk en wie zijn de vrijwilligers die dieren redden? Kijk met ons mee!

In onze dierenasielen en dierenambulances komen jaarlijks duizenden katten terecht die de weg naar huis kwijt zijn of katten die hulp nodig hebben. Dierenambulance Enschede en Dierenopvangcentrum Enschede laten je zien welk traject een kat aflegt vanaf het moment dat een kat bij hen binnenkomt.


En van dieren die helemaal niet van regen houden, gaan we door naar een diersoort dat ook door weer en wind graag naar buiten gaat. Als hondenwandelaar van Dierenopvangcentrum De Doornakker, weet Huguette daar alles van af.


Wil jij je konijn of knaagdier op deze dierendag verwennen met een lekkere snack? Dan mag je het filmpje van het Knaaghof zeker niet missen!


Over konijnen en knaagdieren gesproken; wist je dat je hen ook enorm blij kunt maken met goede vachtverzorging of een echte hersenkraker? Dierenopvangcentrum Knaagspoor kan daar als de beste over vertellen.


Als je dan toch aan het knutselen geslagen bent, moet je zeker blijven kijken. Denise en Gerda van Dierenambulance Zeeland kunnen namelijk ontzettend goed haken en met het natte najaar voor de boeg bieden zij jouw inspiratie om ook zelf aan de slag te gaan met haaknaalden en garen. Zelf ook aan de slag met bosfiguren haken? Kijk hier voor de patronen.


Wil je dit najaar nog actiever aan de slag en ben je benieuwd of vrijwilligerswerk op een dierenambulance misschien wel iets voor je is? Dan mag je het filmpje van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid niet missen want zij laten precies zien welke geweldige vrijwilligers keihard werken om zoveel mogelijk dieren in nood te helpen.


De dierenambulance is een vaak geziene gast bij Wildopvang Krommenie. Tientallen egels, duiven en watervogels worden hier jaarlijks opgevangen. Collega's Tawhida en Nina geven je een bijzondere blik achter de schermen.


En nu is het tijd voor actie! Pak pen en papier voor de beroemde jaarlijkse kwis van Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. En die prijs... Als huisdiereigenaar wil je die winnen! ( let op; antwoorden insturen kan enkel op 4 oktober).


Een kat die lange tijd op straat heeft geleefd, laten wennen aan mensen is best een tijdrovende klus. De medewerkers van Kerbert Dierentehuis weten als de beste hoe dit aan te pakken. Rust en regelmaat zijn hartstikke belangrijk maar een lekker hapje wil ook nog weleens helpen...


Veel huisdieren krijgen op dierendag een kadootje van hun baas. Wil jij je kat dit jaar verrassen met een ontzettend origineel kado? Maak er dan zelf eentje! Dierenopvangcentrum 't Noordbroek in Almelo laat zien hoe leuk en makkelijk dit is.


Twee katjes die, toen ze bij ons binnenkwamen, in ieder geval té jong waren om te spelen, zijn Florian en Fritz. Helemaal alleen en piepklein waren ze toen ze op straat werden gevonden. In grote delen van Nederland zet de Dierenbescherming zich in te voorkomen dat katten op deze manier op straat terechtkomen.Als hondeneigenaar kan het soms zoeken zijn naar manieren om je hond lekker actief te houden. Het team van Dierenbeschermingscentrum Limburg helpt je op weg en gaat met hun eigen honden een spannende hindernissenbaan afleggen.


Van buiten spelen kan je hond vies worden. Geen probleem voor de medewerkers van Dierentehuis Kennemerland. In een oogwenk is hond Taiga weer fris en fruitig!


Vandaag vieren we dierendag en worden dieren door heel het land in het zonnetje gezet. Onze asieldieren hebben maar een grote wens; snel een fijn thuis vinden. Dierenbeschermingscentrum Amersfoort laat je daarom vandaag met veel plezier zien hoe het adopteren van een asieldier in z'n werk gaat.


En we sluiten deze open dag af met een filmpje waar je als dierenliefhebber wel blij van moet worden. Wat is nou immers mooier dan herstelde, wilde dieren terug te laten keren naar de natuur? Het team van Dierenambulance Limburg weet er al alles van en deelt deze speciale beelden meer dan graag met je.