Dierentehuis Kennemerland verwelkomt 40 hondjes

Volle bak bij Dierentehuis Kennemerland: de medewerkers verwelkomden deze week 40 honden waarvan afstand is gedaan.

Dierentehuis Kennemerland verwelkomt 40 hondjes

Met een zogeheten ARV (Animal Rescue Vehicle) zijn de honden bij het dierenasiel gebracht. De medewerkers van het dierentehuis stonden direct klaar om de honden te wassen, te behandelen en liefdevol op te vangen. De dieren waren er niet slecht aan toe, maar hadden wel dringend een ‘onderhoudsbeurt’ nodig.

Hoe gaat het met de honden?

De eigenaar heeft om privéredenen hulp gezocht en afstand gedaan van de honden. Het gaat om allerlei kruisingen van kleine rassen (zoals Chihuahua of Yorkshire Terriër) die tussen de 3 weken en 6 jaar oud zijn. Ze zijn goed gevoed en hebben een vriendelijk karakter, maar zijn niet allemaal gesocialiseerd. Niet alle hondjes zijn zindelijk, ze hebben duidelijk niet aan de riem leren lopen en kunnen nog wel wat sociale vaardigheden leren. “Je kunt je voorstellen dat, bij zoveel hondjes in huis, de individuele zorg die ze nodig hebben tekort schiet", vertelt dierverzorger Agnes Sol. “Het is niet meer te controleren. Ik zou het zelf ook niet redden met zoveel honden in huis.” Voor de eigenaar was het geen makkelijke beslissing, maar we zijn blij met het besluit afstand te doen, voor een betere toekomst voor zowel dier als mens.

Er wordt hard gewerkt om de honden klaar te stomen voor adoptie. Vlooien, tandproblemen, lange nagels, bulten en andere medische kwalen worden aangepakt. De dierenartsen hebben de honden gevaccineerd en de 13 reuen gecastreerd.

Interesse?

De 40 honden krijgen liefdevolle, intensieve zorg en aandacht van onze asielmedewerkers en gastgezinnen die dag en nacht klaar staan. Een deel van de honden zoekt een baasje via Ik Zoek Baas. De nestjes met pups verblijven nog bij gastgezinnen, onder andere om in een sociale omgeving op te groeien. Onze medewerkers van Dierentehuis Kennemerland houden jullie op de hoogte over de honden. Als de pups oud en gezond genoeg zijn, komen ze op www.ikzoekbaas.nlte staan.