Drie zwaar vermagerde honden en een kat in beslag genomen

"Twee honden en de kat waren wandelende skeletten", aldus een van de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) over de staat van de dieren zoals ze die aantroffen op een adres in de gemeente Hengelo. Een derde hond was ook mager en bleek bovendien hartproblemen te hebben. Omdat de eigenaar niet in staat bleek om voor de dieren te zorgen zijn die door de LID in beslag genomen. Tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.
Drie zwaar vermagerde honden en een kat in beslag genomen

Update 12 februari 2020

Helaas heeft de kat, ondanks goede zorgen bij de opvang, het niet gehaald. De eerste dagen ging het goed, maar daarna is het dier toch overleden. Beide buldoggen maken het goed, ze zijn inmiddels ieder 6 kilo aangekomen. Het kleine hondje is nog niet uit de gevarenzone. Deze blijft onder behandeling van een dierenarts.

Originele bericht

Tijdens het bezoek op maandag 6 januari troffen de LID-inspecteurs de ernstig vermagerd en uitgedroogde honden en de kat aan. De dieren hadden duidelijk al langere tijd niet voldoende of heel slecht eten en drinken gekregen. Twee honden zijn van het ras Amerikaanse Buldog, de andere is een bastaard. Er is een dierenarts bijgehaald om de dieren te onderzoeken. Deze concludeerde dat het niet verantwoord was om de dieren nog langer aan deze situatie bloot te stellen.

"De twee honden en de kat waren wandelende skeletten", aldus een van de inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

Voorzichtig herstel

De LID heeft daarop contact opgenomen met het Functioneel Parket Zwolle, een onderdeel van het Openbaar Ministerie, en kreeg toestemming de dieren in beslag te nemen. De honden en kat zijn overgebracht naar een geheim opvangadres waar ze de juiste zorg krijgen. Inmiddels weten we dat ze wat aangekomen zijn. We hopen uiteraard op volledig herstel.

Meld dierenleed bij 144

In het bovengenoemde bericht gaat het om vreselijk magere dieren. Zoiets heeft vaak een langere voorgeschiedenis. We roepen je dan ook op om bij het zien van verontrustend magere dieren niet af te wachten, maar melding te doen bij het landelijk meldpunt 144. Van hieruit kan de juiste instantie worden ingeschakeld, zoals de (dieren)politie, LID of een dier-sociaal medewerker van de Dierenbescherming.