Ellen Bien nieuwe bestuurder Dierenbescherming

De raad van toezicht van de Dierenbescherming heeft Ellen Bien (52) per 1 augustus aangesteld als bestuurder. Zij volgt Roel Steenbeek op, die vanaf vorig jaar zomer deze positie op interim basis vervulde. Bien heeft ruime leidinggevende ervaring, onder meer bij de Rijksoverheid en in de zorg.

Ellen Bien nieuwe bestuurder Dierenbescherming

Bien brengt ruim 25 jaar ervaring in financiën, bedrijfsvoering, gezondheidszorg, luchtvaart, defensie, governance, overheid en publieke dienstverlening. Op dit moment is zij nog Hoofd Directeur Financiën & Control bij het Ministerie van Defensie. Daarnaast vervult zij een tweetal commissariaten, bij AMARE en de Dr. Dennis Mukwege Foundation.

Bien gaat aan de slag met de strategie van de Dierenbescherming. Met als motto 'Samen maken we diervriendelijk vanzelfsprekend' wil de organisatie sterker inzetten op preventie en mensen verleiden om daarbij persoonlijk te helpen.

"Ik ben al veer­tig jaar lid van de Die­ren­be­scher­ming. Dat ik me nu vol­le­dig mag gaan in­zet­ten voor mijn pas­sie, de be­scher­ming van die­ren, vind ik een gro­te eer. Ik kijk er­naar uit om sa­men met al­le me­de­wer­kers en vrij­wil­li­gers de stra­te­gie te gaan ver­we­zen­lij­ken en de Die­ren­be­scher­ming nog be­ter op de kaart te zet­ten."

De Dierenbescherming is een non-profit organisatie. Met de inzet van zo'n 160.000 leden en donateurs, bijna 400 betaalde medewerkers en meer dan 4.000 vrijwilligers komt de organisatie sinds 1864 op voor de belangen van alle dieren.

Voor dier en mens

De Dierenbescherming heeft als droom dat we ooit leven in een wereld waarin de belangen van dieren vanzelfsprekend zijn in het denken en handelen van mensen. We willen mensen helpen om zelf beter dieren te beschermen door diervriendelijke keuzes te maken.

Onze resultaten