Gedumpte senioren Bella en Patrona krijgen tweede kans

In september kreeg Dierenambulance Zuid-Holland Zuid een melding over twee honden binnen, die aan een fietsenrekpaal waren vastgebonden in Schiedam. Het ging om twee American-bullyteefjes van 9 en 11 jaar die kampten met verschillende medische klachten. Er zat een handgeschreven briefje bij met de boodschap dat ze bij elkaar moesten blijven en dat hun namen Bella (bruin-wit) en Patrona (grijs-wit) waren. Onze dierenambulancemedewerkers brachten de honden naar Dierenopvangcentrum Vlaardingen waar direct poolshoogte werd genomen. Hoe gaat het ruim een maand later met deze twee vriendelijke, oudere dames
Gedumpte senioren Bella en Patrona krijgen tweede kans
Patrona en Bella werden vastgebonden aan een fietsenrek en achtergelaten.
Zo kwamen American bully’s Bella en Patrona binnen bij Dierenopvangcentrum Vlaardingen.

Werk aan de winkel

Vooral Patrona had het zwaar te verduren. Ze zat onder de kale plekken, had hangtepels met ‘mamatumoren’, ontstoken ogen en veel te lange nagels. Later bleek ze ook slechtziend en doof te zijn en waren haar leverwaarden zorgelijk hoog. Na een echo werd duidelijk dat we ons over dit laatste geen zorgen hoefden te maken.

Bella liep stram en woog 38 kilo, terwijl ze 30 hoorde te wegen. Beide honden hadden veel last van tandsteen. Onze asielmedewerkers grepen direct in en zorgden ervoor dat hun medische klachten snel behandeld werden.Bella en Patrona zijn ontzettende lieve honden. Hier worden ze door onze medewerkers begroet na het wakker worden.
Patrona werd wekelijks gewassen vanwege haar kale plekken en slechte vacht. Ze genoot gelukkig enorm van haar wasbeurten.

Hartendieven

Bella en Patrona pakten binnen korte tijd onze medewerkers helemaal in. Het bleken echte knuffelberen die werkelijk geen vlieg kwaad doen. Gelukkig knapten ze zichtbaar op van alle behandelingen en liefde die ze kregen. Zo konden onze medewerkers eind september op zoek naar een nieuw thuis. Bella en Patrona hoefden niet lang te wachten, want ook hun nieuwe baasjes waren op slag verliefd.

gedumpte american bully's
Bella en Patrona bleken echte knuffelberen die werkelijk geen vlieg kwaad doen.
Bella en Patrona veroverden de harten van al onze medewerkers.

Nieuw thuis

Begin oktober mochten Bella en Patrona mee naar hun nieuwe huis in Dronten. De keuze voor dit duo was snel gemaakt: “Patrona heeft een zwakke gezondheid en zal niet lang meer leven, maar dat maakt ons niet uit. Als ze nog maar een fijne tijd bij ons kan hebben. De jaren hiervoor heb ik ook oudere honden gehad, daar kies ik bewust voor. Het gaat mij echt om de honden”, legt een van de nieuwe baasjes uit. “Het gaat verder hartstikke goed met ze, ze waren al snel gewend. Alleen de eerste nachten waren een beetje spannend. Inmiddels slapen ze lekker door ’s nachts en brengen ze ook een groot gedeelte van de dag slapend door. Bella’s conditie is slecht door haar enorme overgewicht, maar samen met de dierenarts is er een plan de campagne gemaakt om haar verantwoord te laten afvallen.” We zijn ontzettend blij dat Bella en Patrona zo goed terecht zijn gekomen bij zulke toegewijde mensen.

Bella en Patrona hebben het goed bij hun nieuwe baasjes.
Lekker dutten in hun nieuwe huis.