Koddig duo op leeftijd

Een opaatje en omaatje, verknocht aan elkaar. Daisy en Scooby, respectievelijk veertien en tien jaar, horen niet thuis in het asiel. Ze verdienen een fijne plek waar ze hun oude dag kunnen slijten.

Koddig duo op leeftijd

Enige eis is dat ze samen mogen blijven. We hopen dat binnenkort iemand zich voor ze meldt. Tot die tijd krijgen ze bij ons in het asiel alle liefde en zorg die ze nodig hebben.

Ondanks hun hoge leeftijd doen Daisy en Scooby niet onder voor de jongere hondjes in het asiel. Ze wandelen vrolijk mee aan de riem, en laten duidelijk van zich horen. Niet zo handig voor de buren, dus daarin kunnen ze nog wel wat opvoeding gebruiken. Lichamelijk kampt dit koddige duo wel met wat ongemakken. Scooby heeft hartruis, en bijna geen tandjes meer over. Ook het gebit van Daisy was er slecht aan toe. Dat hebben we kunnen herstellen. Daarnaast zijn ze in hun kennel niet helemaal zindelijk, maar we hebben goede hoop dat dit in een veilige thuissituatie snel beter zal gaan.

Helemaal beu

Scooby en Daisy hebben de rest van hun leven extra zorg en medicatie nodig, zowel voor hun gewrichten als gebit. Nu moeten we iemand zien te vinden die daar geen problemen mee heeft en ze graag een thuis biedt. Ook al zijn de kosten voor de verzorging van dit tweetal hoger dan voor veel van hun jongere soortgenoten, wij ontfermen ons met liefde over ze. En blijven dat doen, zolang als het nodig is. Al blijft de vraag wat deze oudjes in het asiel moeten. Daisy en Scooby zijn hun verblijf namelijk helemaal beu.

Help oudere asieldieren zoals Scooby en Daisy

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming 25.000 dieren op. Zeker 5.000 van deze dieren zijn, net zoals Scooby en Daisy, acht jaar of ouder. Hoewel mensen vaak de voorkeur geven aan een jonger dier, vinden we ook voor onze lieve bejaarden vrijwel altijd een thuis. Dat kost alleen meer moeite en geld. De meeste oudere verblijven gemiddeld zeker drie maanden in het asiel of bij een gastgezin. Al die tijd hebben ze zorg, aandacht en in veel gevallen medicatie nodig. Vind jij ook dat de oudjes in onze asielen nog een mooie tijd verdienen? Met jouw steun kunnen we ze een nieuwe kans bieden.

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk