Het verhaal van Monster

Eind april werd Monster binnengebracht in het asiel. Hij ging gebukt onder een ernstige huidaandoening en had verschrikkelijke jeuk. “Zijn vacht zat vol kale plekken, ontstekingen en schilfers, we hadden zó met hem te doen,” aldus zijn verzorgster Mariëtte.

Monster had de eerste zeven jaar van zijn leven een fijn en stabiel thuis. Maar een hardnekkige huidziekte en veranderde gezinssamenstelling noodzaakten zijn baasje om hem af te staan. “Dat was erg verdrietig,” aldus Mariëtte. “Deze mevrouw had niet meer het geld en de tijd om Monster de zorg te bieden die hij nodig heeft.”

Ondanks de ondraaglijke jeuk heeft Monster een zacht karakter. “Monster is zó lief, sociaal, open en erg op mensen gericht.“

Zacht karakter

De verzorgers in het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden ontfermden zich over hem. Monster krijgt nu aangepaste voeding en dagelijks medicatie voor zijn huidproblemen. En ondanks de ondraaglijke jeuk, heeft hij volgens Mariëtte een zacht karakter. “Monster is zó lief, sociaal, open en erg op mensen gericht. Hij vindt het heerlijk om bij je te zijn. We wandelen en spelen veel met hem, maar hij geniet er ook van om rustig naast ons te zitten.”

De medicijnen om Monster van zijn jeuk af te helpen bedragen al zo’n € 42,- per week, en daar komen de speciale voeding, opvang en dagelijkse zorg in het asiel nog bij.

Oorzaak onduidelijk

Het gaat inmiddels al wat beter met Monster, maar hij is er nog lang niet. Want de oorzaak van zijn huidziekte blijft vooralsnog onduidelijk. Zijn verzorgers geven hem daarom hypoallergeen voer, om zo te achterhalen waar de irritatie en jeuk vandaan komen.

Kostbare behandeling

In onze asielen werken een heleboel mensen die zich inzetten om dieren naar een nieuw thuis te begeleiden. Maar zij kunnen het niet alleen. Want om deze dieren de juiste zorg te bieden, is veel geld nodig. Neem de medicijnen die Monster krijgt om zijn huidproblemen en jeuk te verhelpen. De kosten hiervoor bedragen al zo’n € 42,- per week, en daar komen de speciale voeding, opvang en dagelijkse zorg in het asiel nog bij.

Zachtaardige Monster verdient het om geholpen te worden.

  • Update: Erg treurig nieuws over Mikey (voorheen Monster)

    Datum: 19 juli 2019.

    Zijn huid- en gewrichtsproblemen blijken veel erger dan gedacht. Mikey zal nooit een pijnvrij dierwaardig bestaan kunnen leven. Met ontzettend veel pijn in ons hart hebben we dan ook, in overleg met verschillende dierenartsen en een externe specialist, moeten besluiten dat het beter voor hem is om hem in te laten slapen.

    We zijn er allemaal erg kapot van, maar dit besluit hebben we in het belang van Mikey genomen. Een leven lang pijn en jeuk is geen leven voor een hond als hij. Aanvankelijk ging het de goede kant op met Mikey. Zijn huidbehandeling sloeg goed aan en het dieetvoer, in combinatie met de medicatie, leek zijn werk te doen. Toch zijn de problemen weer terug gekeerd. Helaas bleek hij na verloop van tijd ook last van zijn gewrichten te hebben. Met behulp van fysiotherapie en pijnstillers hebben we geprobeerd dit te behandelen. Toch ging hij steeds slechter lopen. Uit foto's en het raadplegen van een externe expert is gebleken dat de gewrichtsproblemen heel erg waren. Mikey zou ook op sterkere pijnstillers niet pijnvrij kunnen leven en zelfs een operatie zou geen positief resultaat meer opleveren. De pijn zou waarschijnlijk alleen maar erg worden. Dit lijden hebben we Mikey niet aan willen doen.

    De verzorgers van Mikey hebben hem nog een mooie dag gegeven als afscheid waarbij hij extra verwend is, dat verdiende hij. Rust zacht Mikey.

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk