Sem, gered van verdrinking

In augustus 2017 viel kitten Sem in een put bij de milieustraat. Het water was aan het stijgen, het katje kon er niet meer zelf uit klimmen.

Sem verkeerde in doodsnood toen een toevallige omstander op het gekrijs van de kitten af kwam. Na een heldhaftige reddingsactie werd Sem naar dierenopvangcentrum Vlaardingen gebracht.

Sem bleek een piepjonge zwerfkitten te zijn. Omdat hij er na zijn hachelijke avontuur slecht aan toe was, werd hij door medewerkers van het asiel met spoed naar de dierenarts gebracht. Sem had vocht in zijn longetjes van het vuile putwater en was onderkoeld. Het kleine katje moest aan het infuus en werd een paar dagen opgenomen bij de dierenarts zodat zijn longetjes konden herstellen en hij met de juiste medicatie weer op krachten kon komen.

Naast deze specifieke behandeling kreeg Sem de reguliere zorg die alle kittens nodig hebben. Hij werd ontwormd, ontvlooid en kreeg zijn vaccinaties.

Omdat Sem nog zo jong was, mocht hij naar een gastgezin van de Dierenbescherming. Hier werd hij omringd door een heleboel andere dieren en ontwikkelde hij zich tot een sociaal katje dat stapelgek is op knuffelen en graag op schoot ligt. Daarna keerde hij terug in het asiel.

Voor heel even maar, want er hadden zich al mensen gemeld die hem een thuis wilden bieden. Voordat Sem mee mocht met zijn nieuwe baasjes, werd hij nog gechipt en geregistreerd om te voorkomen dat hij ooit weer een zwervertje wordt...

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk