Skip hoopt op nog een paar mooie jaren

Skip werd na een aanrijding gevonden met een gebroken poot. Hij was er slecht aan toe en even leek het erop dat amputatie zijn enige redding was. Gelukkig kon Skip succesvol worden geopereerd en is zijn poot gespaard. Nu is hij een bejaarde kat met een pin in zijn heup, die hoopt dat iemand hem nog een fijne tijd gunt.

Skip werd na een aanrijding binnengebracht in het asiel. Hier kreeg hij een week lang antibiotica en pijnmedicatie. Ook bleek zijn gebit ontstoken en moest hij lange tijd in een kooi doorbrengen zodat zijn poot kon helen. Lopen mocht Skip niet, en aangepast voer moest hem helpen bij zijn herstel. Oudjes zoals Skip geven we in onze asielen alle zorg die ze nodig hebben, in dit geval een medische check-up, dieetvoeding, medicatie en een operatie. Alles voor een spoedig herstel en net zo lang als nodig is. Ook al kost deze extra zorg veel geld, we doen alles voor de dieren die van ons afhankelijk zijn.

Harten veroverd

Skip wist de harten van zijn verzorgers moeiteloos te veroveren. Hij is lief en zachtaardig. Heel sociaal ook en dol op knuffelen en aaien. Vanwege zijn hoge leeftijd heeft hij niet altijd meer behoefte aan spelen, maar dat vindt niemand erg. Hij heeft zo veel te bieden. Er moet toch iemand zijn die net zo verliefd op Skip wordt als wij en hem een fijne oude dag gunt?

Help oudere dieren zoals Skip!

Jaarlijks vangt de Dierenbescherming 25.000 dieren op. Zeker 5.000 van deze dieren zijn acht jaar of ouder, zoals Skip. Hoewel de meeste mensen de voorkeur geven aan een jonger dier, vinden we ook voor onze lieve bejaarden vrijwel altijd een thuis. Alleen kost dat meer moeite en geld. De meeste oudere dieren verblijven gemiddeld zeker drie maanden in het asiel of bij een gastgezin. Al die tijd hebben ze zorg, aandacht en in veel gevallen medicatie nodig. Vind jij ook dat deze oudjes nog een mooie tijd verdienen? Met jouw steun kunnen we ze een nieuwe kans bieden.

Heb je interesse om een (ouder) dier uit het asiel te adopteren? Kijk dan op ikzoekbaas.nl

Voor asieldieren

Elk jaar vangt de Dierenbescherming zo'n 25.000 dieren op in haar asielen. De Dierenbescherming doet er met haar asielwerk alles aan om deze dieren op te vangen en een tweede kans te geven. We doen dit graag, maar kunnen het niet zonder jouw hulp.

Lees meer over ons werk