Getuigen zien man kittens dumpen

Twee kittens van ongeveer 3 á 4 weken oud werden in Hoogvliet Rotterdam gedumpt in een tas. Dierenambulance Zuid-Holland Zuid heeft de kittens opgehaald en via Dierenopvangcentrum Spijkenisse een veilig onderkomen geregeld. De katjes (een kater en een poes) zijn ’s nachts nog opgevangen door een gastgezin van de dierenopvang. Helaas heeft één van de twee kittens de nacht niet overleefd.
Getuigen zien man kittens dumpen
“De man die ze heeft weggedaan, heeft het niet op een fijne, nette manier gedaan, maar we kennen zijn verhaal hierachter niet. Meneer had ze ook op een andere manier achter kunnen laten… “ -Melder Rianne (die ook deze foto maakte)

Dumper gespot

Dierenambulance Zuid-Holland Zuid haalde de twee kittens op bij melder Rianne thuis. Zij zag een man uit een witte auto stappen, die een tas via de bosjes op het gras gooide. Hij sprak vervolgens een stel spelende kinderen aan die van hem op de tas moesten letten. Daarna stapte hij zijn auto weer in en reed haastig weg. De kinderen ontdekten kittens in de tas en reageerden verrast. Verliefd en vertederd stortten ze zich op de pluizenbolletjes. Toen bleek dat het om jonge dieren ging, heeft Rianne zich direct over de kittens ontfermd en ze mee naar huis genomen om ze te voeden. We willen Rianne bedanken voor haar snelle en liefdevolle manier van handelen.

Dierenambulance Zuid-Holland Zuid haalde de katjes op en zorgde samen met Dierenopvangcentrum Spijkenisse voor een veilig onderkomen.

Djali heeft geluk gehad

In het gastgezin maakt Djali, zoals het katertje inmiddels is genoemd, het gelukkig goed. Hij is erg mager, maar wordt goed gevoerd en krijgt intensieve zorg, zodat hij gauw weer op gewicht komt. Ook de dierenarts houdt hem goed in de gaten. Djali vermaakt zich duidelijk prima tussen zijn acht pleegzusjes en –broertjes en zijn pleegmoeder. We hebben er zodoende alle vertrouwen in dat hij geluk heeft gehad en uit zal groeien tot een gezonde, tevreden kater. Voorlopig blijft hij bij het gastgezin. Als Djali groot en sterk genoeg is, wordt hij plaatsbaar en komt hij op Ik Zoek Baas te staan.

Gelukkig gaat het nu goed met Djali en krijgt hij intensieve zorg van ons gastgezin.

Help ons redden

Medewerkers en vrijwilligers van onze dierenambulances en opvangcentra staan dag en nacht klaar om dieren zoals Djali te redden. De zorg brengt hoge kosten met zich mee. Niet alleen voor vervoer, verblijf en voeding, maar bijvoorbeeld ook voor medische zorg en socialisatie. We kunnen dit niet doen zonder jouw hulp. Help ons redden, steun de Dierenbescherming!