Goed nieuws uit april

April doet wat hij wil, en dat geldt niet alleen voor het weer, maar zeker ook voor de dierenwereld en alles wat afgelopen maand weer op ons pad kwam. Zo brachten we het fijne nieuws dat bordercolliepup Jesse een heerlijk nieuw thuis heeft gevonden, werd kat Yoshi na 2,5 jaar dwalen herenigd met haar eigenaresse, registreerden jullie scharrelende egels voor onze tuintelling en nog veel meer. Hierbij een overzicht van het goede nieuws uit de maand april.
Goed nieuws uit april

Puck en Bella: dolverliefd

Wat ons betreft is dit hét liefdesverhaal van de afgelopen maand, of misschien wel van het hele jaar. De jonge katjes Puck en Bella leerden elkaar kennen in Dierenasiel Zuidwolde. Op het moment dat Puck daar eind 2017 binnengebracht werd, was hij meer dood dan levend. De verzorgers van de dierenopvang waren op slag verliefd op hem: ondanks alle pijn bleef hij levenslustig en blij om hen te zien.
Wonder boven wonder wist hij op te knappen. In no-time werd hij stapelgek op de jonge poes Bella, die met een gebroken pootje in Zuidwolde zat. Inmiddels wonen ze heerlijk samen bij de familie Jongebloed in Meppel, waar ze alle liefde en aandacht van de wereld krijgen. Benieuwd naar hun avonturen? Dan kun je hen volgen via instagram.com/puckandbella.

28 zwerfkatten teruggeplaatst in Leiden

Een populatie wilde katten die zich in de eerste helft van dit jaar in Leiden ophield, was daar niet bepaald populair. Niet alleen zorgden de katten voor behoorlijk wat overlast, maar de groep nam in rap tempo flink in aantal toe. Dankzij de hulp van een aantal geweldige vrijwilligers is het gelukt om 28 katten in vangkooien te krijgen. Dit om bij hen de TNR-methode toe te passen: Trap (vangen), Neuter (castreren/steriliseren), Return (terugplaatsen). Dagelijks zorgden de vrijwilligers ervoor dat de katten konden opknappen en dat ze zo snel mogelijk weer helemaal aangesterkt waren. Door de castraties en sterilisaties werd niet alleen de groei van de populatie gestopt, maar zijn de teruggeplaatste dieren ook veel rustiger geworden. Inmiddels zijn ze allemaal weer terug in het gebied rondom de boerderij in Leiden waar ze vandaan kwamen.


Een nieuw thuis voor Jessie

Bordercollie Jessie was nog maar een paar weken oud toen hij in september 2017 samen met 22 andere honden door de politie en onze diereninspectie werd weggehaald bij een vermeende puppyhandelaar. De honden waren ernstig verwaarloosd en zaten vol vlooien en luizen. Pup Jessie werd dezelfde dag nog samen met enkele andere honden overgebracht naar Dierenopvangcentrum ’t Noordbroek in Almelo.
In april konden we tot ons grote geluk melden dat Jessie inmiddels een warm thuis heeft gevonden. Zijn eigenaresse Marijke vond hem via ikzoekbaas.nl, en Jessie is nu heerlijk ingetrokken bij de honden die al bij haar woonden: Floyd en Berta. Vooral Berta en Jesse waren vanaf het begin meteen beste vrienden. Samen razen ze heerlijk over de weilanden rondom de boerderij van Marijke, omringd door alle rust, ruimte en liefde die Jessie zo enorm verdient.


Van kroeg tot kraamkamer in volle gang

Het is echt een wonder wat er allemaal in onze achtertuinen gebeurt. Of je nu vijf hoog woont of op een bosrijk landgoed: we zijn benieuwd naar het leven bij jou in de tuin. Zoals onze persvoorlichter vertelde in het programma Koffietijd (hier terug te kijken), ga je steeds meer zien als je daadwerkelijk je blik focust op de natuur om je heen.
Is je tuin vooral een kroeg waar vlinders, vogels, zoogdieren en amfibieën komen om te snacken? Of bouwen ze een nestje en fungeert het als kraamkamer? Daarom loopt op dit moment de tuintelling ‘Van kroeg tot kraamkamer’, waarmee dit alles in kaart gebracht wordt. De telling loopt nog tot en met 13 mei. Help jij ons mee? Je kunt je nog steeds opgeven via tuintelling.nl/kraamkamer.


Yoshi en Cassandra na 2,5 jaar herenigd

Wild als een tijger, grommend als een leeuw maar ook zo mak als een lammetje… Yoshi uit Zwijndrecht is dan misschien wel een kat, maar lijkt heel wat meer diersoorten in zich te hebben. Ruim twee jaar bezorgde ze gigantisch veel overlast in Zwijndrecht, waar ze prullenbakken sloopte om aan voedsel te komen en willekeurige passanten aanviel.
Na herhaalde pogingen lukte het omwonenden op 16 april dan toch om de vermeende zwerfkat te vangen. Tot ieders verbazing bleek uiteindelijk via een chip dat het om Yoshi ging: de vermiste kat van Cassandra van der Linden.
Op het moment dat het reismandje geopend werd voor een weerzien, hield ieder zijn adem in… zou Yoshi uithalen? Blazen? Sissen? Niets bleek minder waar te zijn: ze herkende Cassandra direct, begon te spinnen en was intens gelukkig om haar vertrouwde baasje weer te zien. Inmiddels zitten ze heerlijk samen in Hendrik-Ido-Ambacht en is Yoshi weer helemaal tot rust gekomen. We wensen hen samen alle geluk van de wereld!

Wat ons betreft is dit hét liefdesverhaal van de afgelopen maand, of misschien wel van het hele jaar. De jonge katjes Puck en Bella leerden elkaar kennen in Dierenasiel Zuidwolde. Op het moment dat Puck daar eind 2017 binnengebracht werd, was hij meer dood dan levend. De verzorgers van de dierenopvang waren op slag verliefd op hem: ondanks alle pijn bleef hij levenslustig en blij om hen te zien.
Wonder boven wonder wist hij op te knappen. In no-time werd hij stapelgek op de jonge poes Bella, die met een gebroken pootje in Zuidwolde zat. Inmiddels wonen ze heerlijk samen bij de familie Jongebloed in Meppel, waar ze alle liefde en aandacht van de wereld krijgen. Benieuwd naar hun avonturen