Goed nieuws uit februari

Buiten voelde het misschien als -18˚C, maar bij de Dierenbescherming worden we warm van alle mooie dingen die de afgelopen maand op ons pad kwamen. Eerherstel voor de prachtige vacht van de zwarte kat, een waar liefdesverhaal dankzij een gouden tip van onze achterban, het regende beterschapskaarten voor dierenliefhebber Sofie en nog veel meer. Hierbij een mooi overzicht van het goede nieuws uit februari.

Goed nieuws uit februari

De ware Lady voor Jonkheer Rammetje Stein

De Dierenbescherming heeft in de loop der jaren al heel wat mooie matches gemaakt, maar deze week werd daar een wel heel bijzonder verhaal aan toegevoegd. Via social media vroegen we aandacht voor een stoere Blauwe Texelaar met de prachtige naam Jonkheer Rammetje Stein. Daar zat de gouden tip tussen die leidde naar de lieflijke dame Lady, een vijfjarige Texelaar. Zij deelde hetzelfde lot als 'haar Jonkheer': hun eerdere weidemaatjes kwamen te overlijden, waarna ze allebei begonnen te vereenzamen. Aangezien schapen echte kuddedieren zijn, was het belangrijk dat beide schapen snel een soortgenootje vonden om hun tijd mee door te brengen.
Dat is gelukt, en hoe! De Jonkheer en zijn Lady resideren momenteel samen in een mooie stal met een grote weide. Lekker samen grazen in de wei, om vervolgens tegen elkaar aan te kruipen in het hooi. Een match made in heaven.

Het klikte direct goed tussen Stein en zijn Lady.

Dierenbescherming ontvangt 1,8 miljoen van de Postcode Loterij

Donderdag 15 februari vond het Goed Geld Gala van de Postcode Loterij plaats. Van de 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar aan goede doelen schenkt, mag de Dierenbescherming maar liefst 1,8 miljoen euro in ontvangst nemen. Een geweldig bedrag waar we de Postcode Loterij en alle loterijdeelnemers ontzettend dankbaar voor zijn. Dankzij deze giften kunnen we opkomen voor de rechten van dieren. We laten er dierenambulances van rijden, zorgen voor dierenopvang in onze asielen en zetten de inspectiedienst in om verwaarlozing en mishandeling van dieren te bestrijden. Postcode Loterij, maar zeker ook alle loterijdeelnemers: bedankt!

Een prachtige cheque van 1,8 miljoen euro, overhandigd door Imme Rog (Managing Director Goede Doelen Loterijen) aan Marjolein Blank en Jeroen van Dijke (Dierenbescherming).

Inspectiedienst Dierenbescherming redt honden in Limburg

Half februari heeft de politie samen met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) drie honden gered uit een woning in Heerlen. De dieren, die ernstig vermagerd en uitgedroogd binnenkwamen, krijgen inmiddels de juiste zorg en voeding zodat ze gauw weer aangesterkt zijn.

Een van de honden die gered is in Heerlen.

Een nieuw onderkomen voor seniorenpony’s Suzanne en Kruimel

De Facebook-oproep waarmee we op zoek gingen naar een nieuw onderkomen voor twee pony’s uit Zeeuws-Vlaanderen, Suzanne en Kruimel, werd maar liefst 3000 keer gedeeld. En niet zonder succes! De (inmiddels oud-) eigenaar hield zielsveel van zijn pony’s, maar begon zelf op leeftijd te raken waardoor de zorg fysiek te zwaar voor hem werd. Gelukkig kwamen zijn twee oudere dametjes in een warm bad terecht in Gelderland, op een mooi terrein met verzorgde stallen en fijne nieuwe eigenaren.

Kruimel en Suzanne kwamen in een warm bad terecht in Gelderland.

Van noodoproep naar 14 nieuwe dierenambulances

Misschien heb je ze al zien rijden: onze gloednieuwe, mooie dierenambulances die inmiddels door het hele land rijden. In februari mocht de Dierenbescherming de laatste twee nieuwe ambulances verwelkomen uit een reeks van maar liefst 14 dierenambulances. En dat terwijl we nog geen jaar geleden een noodoproep plaatsten omdat onze ambulances dringend aan vervanging toe waren. Deze oproep is niet onopgemerkt gebleven. Enorm bedankt aan iedereen die hier gehoor aan heeft gegeven!

Dierenbeschermingmedewerkers blij met hun nieuwe dierenambulances.

Veel beterschapskaarten voor dierenliefhebber Sofie

Ze werd bijna bedolven onder de kaarten, de elfjarige Sofie de Weert. Begin februari vroegen we jullie op Facebook om een kaartje naar haar te sturen in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Sofie ligt sinds juni vrijwel onafgebroken in het ziekenhuis door taaislijmziekte. Net als wij is ze gek op dieren, daarom gingen medewerkers van Dierenambulance Zuidwest Drenthe bij haar op bezoek en mocht ze de ambulance van dichtbij bekijken. Jullie gaven massaal gehoor aan ons verzoek om Sofie een hart onder de riem te steken met een kaartje. Mooi om te zien hoe jullie met haar meeleven. Dank jullie wel, en heel veel beterschap voor deze kanjer!

Sofie samen met dierenambulancemedewerkers Raimond Huizing en Sabine Wanders.
Foto: Nancy van der Werf (moeder Sofie).