Goed nieuws uit januari

De eerste maand van 2018 vloog voorbij! De Dierenbescherming heeft niet stilgezeten: onze Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming redde een groot aantal dieren uit vervuilde woningen, het gaat steeds beter met het gedumpte hondje Morris, onze asielhonden in Zuidwolde maken verheugd gebruik van nieuwe speeltoestellen en nog veel meer. We delen graag goed nieuws uit de maand januari met jou!
Goed nieuws uit januari

Gedumpte Morris knapt op

Morris kwam begin januari bij Dierenopvangcentrum Rotterdam binnen. Hij werd gevonden in een Albert Heijn-tas en was er slecht aan toe. Morris was vermagerd, had een zware blaasontsteking en een vreselijk vervilte vacht. Hij liep daardoor slecht, omdat hij zijn poten nauwelijks kon bewegen. Het afscheren van de klitten was voor hem dan ook een ware bevrijding. Na het behandelen van zijn blaasontsteking is Morris gecastreerd vanwege een vergrote prostaat. Door intensieve (medische) behandeling van het dierenopvangcentrum zien we Morris met grote stappen vooruitgaan. Bij binnenkomst liet hij alles loom en gelaten over zich heen komen en nu blaft, rent en springt Morris levendig. We zijn blij dat het steeds beter met hem gaat en dat hij ondanks zijn voorgeschiedenis zo vrolijk en lief is. Morris is nog niet geschikt voor adoptie. Zodra hij plaatsbaar is, zetten we hem op www.ikzoekbaas.nl.

Dierenopvangcentrum Rotterdam zorgt ervoor dat Morris goed wordt vertroeteld.

Geredde dieren uit Rotterdam krijgen beter leven

In Rotterdam haalde Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zevenentwintig dieren op met de Animal Rescue Vehicle. De honden, katten, konijnen, cavia’s, vogels en de schildpad woonden in een zwaar vervuilde woning. Drie cavia’s en negen van de negentien konijnen kwamen terecht in het Knaagspoor waar ze goed behandeld worden. Locatiebeheerder Saskia Burgering ziet de dieren opknappen. In Dierenopvangcentrum Rotterdam verblijven de twee onafscheidelijke honden Miley (Jack Russell) en Robin (Franse buldog). Ook met dit vriendelijke duo gaat het elke dag een stukje beter. RTV Rijnmond en het AD maakten mooie video’s van het herstelproces. Na volledig herstel worden deze dieren geplaatst op www.ikzoekbaas.nl.

De medewerkers van Dierenambulance Zuid-Holland Zuid brengen de konijnen naar verschillende dierenopvangcentra.

Meer verwaarloosde dieren gered

Deze zeventwintig dieren waren niet de enige huisdieren die we uit een vervuilde woning redden. In Enschede werden in januari zesentwintig verwaarloosde katten weggehaald, in Zoetermeer twee honden en in Zaanstreek-Waterland troffen onze inspectiedienst en de dierenpolitie twee poezen en twee honden aan in een ernstig vervuilde woning. Ook van een camping in Westerwolde zijn drie vermagerde honden meegenomen. Alle huisdieren worden intensief behandeld, zodat ze weer gezond een betere toekomst tegemoet gaan. In alle gevallen hadden ook de huisdiereigenaren dringend hulp nodig. Daarvoor zijn de nodige hulpdiensten ingezet.

Kat Spyke na vijf jaar herenigd met baas

Dierenambulance Noord en Midden Drenthe haalde een ‘zwerfkat’ op. In het dierenasiel kwamen we erachter dat de kat netjes gechipt was. Na contact met de eigenaar bleek de kat al vijf jaar vermist te zijn. Inmiddels zijn de baasjes en de kat weer herenigd . Zowel kat als eigenaren reageerden verrast en dolblij.

Spyke was vijf jaar vermist en werd eindelijk herenigd met zijn baasjes.

Het gaat goed met vuilniskat Smoezel!

In december werdkitten Smoezel op het nippertje gered van de perscontainer bij vuilverbrander HVC Groep in Alkmaar. Vuilverbrandingsmedewerker Nico Drolinga vond Smoezel net op tijd. De schuwe Smoezel verbleef hierna in een gastgezin van Dierentehuis Alkmaar, waar hij leerde omgaan met andere huisdieren en mensen. Hij transformeerde van een bang katje in een tevreden ventje. Na zes weken verhuisde Smoezel naar z’n nieuwe baasje… Nico Drolinga!

Kitten Smoezel ligt tegen zijn gastgezinmaatje Sven aan.

Nieuwe speeltoestellen Dierenasiel Zuidwolde

Dankzij een gift van Stichting Het Waardige Dier kreeg Dierenasiel Zuidwolde nieuwe speeltoestellen voor de asielhonden. Daardoor is de uitlaatweide omgetoverd tot prachtig speelterrein. De honden maken er enthousiast gebruik van.

Lovely speelt graag in de opgeknapte speelweide.

Gemeente Rijswijk gaat voor diervriendelijker ganzenbeheer

Net als gemeente Amsterdam stapt gemeente Rijswijk over op het uitvoeren van (ganzen)nestbeheer tegen ‘ganzenoverlast’. Dit is een vorm van geboortebeperking, omdat de eieren worden behandeld met (bijvoorbeeld) maiskiemolie, nog voordat een jong zich in het ei ontwikkelt. Zo komen de eieren niet uit en hoeft de gemeente geen ganzen te laten vergassen of afschieten. Onze programmamanager In het Wild Levende Dieren Femmie Smit wijddeeen blogaan deze vorm van ganzenbeheer.

Resultaten kerstacties Zuid-Nederland

Begin januari werd duidelijk dat de verschillende inzamelacties in regio Zuid succesvol uitpakten. In Eindhoven organiseerden twee basisscholen kerstactiviteiten, waaronder een sponsorloop en workshops kerststukjes en –koekjes maken. De opbrengst van € 4943,- ging naar Dierenopvangcentrum De Doornakker enDierenambulance Brabant Zuid-Oost. Tegelijkertijd kon men in Eindhoven een kerstcadeautje voor de asieldieren kopen. Dierenopvangcentrum de Doornakker werd overstelpt met mooie cadeaus en kreeg daarnaast een feestdagendonatie van maar liefst € 5000,- van het lokale metaalbedrijf.
Dierenbeschermingscentrum Limburg publiceerde een verlanglijstje voor asieldieren. Er werden 25 volle kruiwagens met cadeaus afgeleverd! Verder heeft onze vrijwilliger Renee twee dagen wafels gebakken in een supermarkt. Ze verkocht 2500 wafels en haalde € 1000,- op voor Dierenbeschermingscentrum Limburg. Ten slotte verkocht de Duitse dierenwinkelketen Fressnapf gevulde cadeautasjes, wat € 3300,- opbracht voor de Dierenbescherming. Dit vinden wij natuurlijk fantastisch! De Dierenbescherming is ontzettend dankbaar voor deze prachtige acties. Met jouw steun kunnen we nog meer dieren helpen!