Grote groep dieren weggehaald op adres in Limburg

Vijf verwaarloosde honden, cavia’s, muizen, kippen, vogels, meer dan honderd vissen en een aantal amfibieën: de LID (Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming) heeft dinsdag in samenwerking met de politie voor de derde keer in twee jaar tijd op een bekend huisadres in de Limburgse gemeente Bergen in overleg met de rijksdienst RVO een grote hoeveelheid dieren in bewaring genomen.

Grote groep dieren weggehaald op adres in Limburg

Alle dieren werden onder beroerde omstandigheden gehouden. De honden zaten onder de vlooien, de vissen en amfibieën verbleven in zwaar vervuild water, de cavia’s, muizen en vogels werden in slechte, vieze kooien gehouden. Ze zijn allemaal ondergebracht bij opvanglocaties waar ze de juiste verzorging en tijdelijk onderdak krijgen. Alle kosten hiervoor worden net zoals de vorige keren verhaald op de eigenaars.

Betreurenswaardige reputatie

Twee keer eerder werden na meerdere waarschuwingen grote hoeveelheden dieren op het adres meegenomen vanwege soortgelijke misstanden. Ondanks dwangsommen en bestuursrechtelijke maatregelen van de RVO én een proces-verbaal van de politie blijven de bewoners hun betreurenswaardige reputatie verder opbouwen en nemen ze telkens vele dieren in huis. Omdat de LID en politie geen andere maatregelen kunnen treffen om de situatie op het adres te verbeteren, hebben zij de gemeente Bergen intussen een aantal keer geïnformeerd over de zorgelijke situatie op het adres met het verzoek om in te grijpen, bijvoorbeeld met adequate hulpverlening.

Alle dieren op het adres werden slecht verzorgd.

Helaas kan de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming niet zomaar een zelfstandig houdverbod opleggen. Waarom dat zo is? Lees meer.